Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nešťastie v okrese Rožňava: Auto zrazilo 8-ročného chlapca, vychádzal spoza autobusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/KatarzynaBialasiewicz)

ARDOVO - Pri obci Ardovo v okrese Rožňava zrazilo v piatok dopoludnia auto osemročného chlapca, ktorý v tom čase vychádzal spoza stojaceho autobusu. Cez cestu prechádzal mimo priechodu pre chodcov, do nemocnice ho museli transportovať leteckí záchranári. Uviedla to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

"Vodič osobného motorového vozidla z doposiaľ presne nezistených príčin narazil prednou časťou svojho vozidla do maloletého chodca prechádzajúceho mimo priechodu pre chodcov, ktorý vyšiel zo zadnej strany tam v protismernej časti vozovky stojaceho autobusu," priblížila Ivanová s tým, že na miesto nehody boli privolaní aj leteckí záchranári.

Archívne video

Nepozorný chlapec (12) preletel cez kapotu prechádzajúceho auta (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Ako na svojej webovej stránke informovala Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) Air-Transport Europe, maloletý chlapec pri zrážke utrpel vážne poranenie hlavy. "Lekár mu doplnil liečbu a v umelom spánku s vážnym úrazom hlavy bol letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," uviedli leteckí záchranári.

Presná príčina dopravnej nehody, ako i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Polícia v súvislosti s prípadom začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Viac o téme: NehodaAutoChlapecPolícia Ardovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu