Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragický omyl: Veterinár išiel na nesprávnu adresu a...! Tomu, čo sa udialo, nebudete chcieť uveriť

Veterinár uspal zdravého psa.
Veterinár uspal zdravého psa. (Zdroj: Facebook/Screenshot Scyzoryk się otwiera - satyryczna strona Kielc)

VARŠAVA - Zámena, z ktorej zostáva rozum stáť. Keďže si poľský veterinár (75) naozaj nedával pozor, pri návšteve domova uspal nesprávne zviera. Teraz bol odsúdený.

Prípad, ktorý sa zrejme nestáva každý deň. Majiteľ zvieraťa si všimol, že jeho domáci miláčik sa pomaly poberá na druhý svet, že má bolesti a len trpí. Nasledovalo bolestivé, ale logické rozhodnutie. Zavolali veterinára, aby zbavil zviera jeho utrpenia. Stalo sa to v máji 2022 v obci Zagnansk v Poľsku. Žena zavolala veterinárovi, aby uspal jej psa. Žiaľ, nikdy sa k nej nedostavil. No pre ďalšie, zdravé zvieratko, sa deň skončil fatálne.

Zo štvornohého pomocníka bude obranár (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Čo sa stalo? Veterinár urobil niekoľko chýb, ktoré je spätne ťažké pochopiť. Najprv si zamenil adresy dvoch svojich klientov a prišiel do iného domu. No namiesto toho, aby sa s majiteľmi päťročného Stefana znova porozprával a zviera predtým prezrel, zdravého ovčiarskeho psa hneď usmrtil. A to ešte aj s prípravkom, na použitie ktorého nemal oprávnenie.

Majiteľke, ktorá si pôvodne myslela, že je tu veterinár na očkovanie, veterinár povedal: „Už k vám nepríde. Práve som ho uspal. Je toto ulica xy? Nie? Potom mám zlú adresu. Musíte si kúpiť nového psa." Potom len jednoducho odišiel od Stefanových šokovaných a zdesených majiteľov.

 

Zabił Stefana (+5l.) nie pójdzie do wiezienia, a za rok znowu będzie "leczył" Pamiętacie sprawę uśpienia zdrowego,...

Posted by Scyzoryk się otwiera - satyryczna strona Kielc on Thursday, May 11, 2023

Šesť mesiacov väzenia podmienečne a zákaz výkonu povolania

O rok neskôr sa 75-ročný veterinár musel zodpovedať na súde. Previnil sa nielen tým, že podal liek, na ktorý nemal licenciu, ale aj tým, že ho použil nesprávne: Mal najskôr použiť liek proti bolesti, ktorý by obmedzil možné komplikácie sedatív.

Padol verdikt šesť mesiacov väzenia podmienečne a ročný zákaz činnosti, ako aj zaplatenie približne 530 eur útulku pre zvieratá. Veterinár priznal vinu a povedal, že ho to veľmi mrzí. Nemeckého ovčiaka Stefana to však nešťastným majiteľom už nevráti.
 

Viac o téme: PesChybaVeterinárPoľskoStefanUspatie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu