Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tvrdý zásah polície: VIDEO Svedkovia neverili vlastným očiam, dvaja psi brutálne zastrelení a majiteľ paralyzovaný!

Mimoriadne krutý zásah polície natočili svedkovia priamo z balkóna
Mimoriadne krutý zásah polície natočili svedkovia priamo z balkóna (Zdroj: Twitter/@Justice_forum)

LONDÝN – Mimoriadne tvrdý zásah londýnskej polície sa podarilo zachytiť viacerým svedkom. Dvaja strážcovia zákona zastrelili za bieleho dňa pod bytovkami dvoch psov. Údajne sa chovali agresívne a použitie zbraní bolo nevyhnutné.

Incident sa stal v nedeľu podvečer. Policajná hliadka bola privolaná na základe hlásenia o napadnutí ženy psom vo východnej časti Londýna. Policajti sa však pri riešení situácie podľa očitých svedkov správali neprimerane. Zastrelili dvoch psov a ich majiteľa paralyzovali. Podľa londýnskej Metropolitnej polície bolo použitie zbraní nevyhnutné. „Pre strážnikov na mieste predstavovalo chovanie psov bezprostredné nebezpečenstvo,“ uviedlo v tlačovej správe vedene polície. „Psi sa majiteľovi vymkli spod kontroly, majiteľ bol zadržaný a vzatý do väzby,“ stálo vo vyjadrení. „Pre strážnikov ide vždy o veľmi ťažké rozhodnutie, ale polícia je povinná konať skôr ako dôjde k ďalšiemu zraneniu,“ dodalo vedenie.

Ak vznikne úradnícka vláda bez konzultácie s NR SR, nezíska dôveru, tvrdí Blanár (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Video zo zásahu sa začalo šíriť aj na sociálnej sieti Twitter. Pre britský denník BBC sa zdôverila jedna zo svedkýň „nemyslím si, že psi boli agresívni. Vrteli s chvostami,“ dodala. Niektorí svedkovia sa policajtov dokonca snažili krikom zastaviť a zabrániť tak usmrteniu psov.

Video obsahuje mimoriadne drastické zábery, nie je vhodné pre citlivé povahy 

K incidentu sa vyjadrilo aj Riaditeľstvo pre profesionálne štandardy Metropolitnej polície a uviedlo, že policajný zásah bol v poriadku.

Viac o téme: ZásahPolícia Londýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu