Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najstarší pes na svete aj v histórii oslávil... koľko myslíte, že má rokov? Nebudete tomu veriť!

(Zdroj: Facebook/Guinness World Records )

CONQUEIROS - Iba pred niekoľkými dňami oslávil najstarší pes na svete svoje 31. narodeniny. Na jeho oslavu údajne prídu ľudia z celého sveta. Majiteľ prezradil, že s titulom rekordmana prišla aj obrovská sláva. Doma ich navštevujú ľudia z Európy, USA či Japonska.

Bobi, historicky údajne najstarší pes na svete, oslávil 11. mája svoje 31. narodeniny. Na oslávenca z Conqueiros v Portugalsku čaká párty, na ktorej spolu so svojou rodinou i miestnymi obyvateľmi oslávi svoju dlhovekosť. Udalosti sa zúčastnia aj iní ľudia, ktorí Portugalsko navštívia len kvôli slávnosti. Nebude chýbať torta, tanečný súbor a veľa smiechu. Podľa majiteľa, 38-ročného Leonela Costu, pôjde o veľmi tradičný portugalský večierok.

Hostia sa budú môcť tešiť na vynikajúce miestne mäso a čerstvé ryby. Svoju porciu dostane aj samotný oslávenec, ktorý aj tak jedáva len ľudské jedlo. Možno práve to je jeho tajomstvo pôsobivého veku a ohromujúco dobrého vzhľadu. Costa pre Guinnessovu knihu rekordov povedal, že keď sa Bobi stal najstarším psom na svete, stal sa zároveň celebritou. 

Bobi je čistokrvný Rafeiro do Alentejo, typ portugalského farmárskeho psa, ktorý sa zvyčajne dožíva 12 až 14 rokov. Bývalý najstarší pes v histórii, austrálsky pes menom Bluey, držal svoj rekord takmer storočie, kým neprišiel Bobi. Bluey mal 29 rokov a päť mesiacov, keď v roku 1939 zomrel.

Viac o téme: RekordPesNajstarší pesGuinnessova kniha rekordov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu