Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Tragická smrť syna miliardára (†31): Chcel zachrániť snúbenicu pred smrťou, sám zahynul

Juan Carlos Escotet Alviarez
Juan Carlos Escotet Alviarez (Zdroj: Banesco USA)

KEY LARGO - Syna španielsko-venezuelského miliardára zabila lodná skrutka po tom, ako skočil cez palubu, keď sa snažil zachrániť svoju snúbenicu pred utopením. Tá spadla z osemnásť metrov dlhého plavidla asi desať kilometrov od ostrova Key Largo na Floride.

Tridsaťjedenročný Juan Carlos Escotet Alviarez bol najmladším synom zakladateľa venezuelskej banky Banesco Juana Carlosa Escoteta Rodrigueza, ktorého majetok podľa Forbes činí 3,5 miliardy dolárov (3,2 miliardy eur). K tragédii došlo, keď mladík a jeho snúbenica Andrea Monterová (30) minulú sobotu súťažili ako rybári na turnaji organizovanom klubom Ocean Reef Club. 

Escotet Alviarez bol zasiahnutý vrtuľou v momente, keď skočil do vody. Na následky zranení zomrel, informovala organizácia Florida Fish and Wildlife Conservation Commission. Úrady nezverejnili aktuálny zdravotný stav Monterovej, ale podľa všetkého by mala byť v poriadku. 

Na Instagrame sa zosnulý mladík prezentoval ako vášnivý rybár. Absolvent Miami University pôsobil ako riaditeľ pobočky Banesco v USA so sídlom v Miami. Mnohí vyjadrili na Twitteri úprimnú sústrasť pozostalej rodine. 

Venezuelská novinárka Blanca Vera Azafová o Escotetovi Alviarezovi napísala: "Mladý muž, ktorého mnohí z nás stretli a pamätajú si ho ako podnikateľa, hrdého na to, že je Venezuelčan, žoviálneho, jednoduchého, veľmi priateľského."

Viac o téme: SmrťMiliardárSnúbenicaEscotet Alviarez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu