Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muža vystrašil medveď: Chcel ho zastreliť, omylom zabil svojho brata! Potom sa odohrala ďalšia tragédia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SUNNY VALLEY - Obrovská tragédia sa odohrala v americkom štáte Oregon. Muž s puškou sa snažil odohnať od seba veľkého medveďa. Prišiel však zlomok sekundy a osudová chyba, s ktorou sa nevedel zmieriť. Výsledok bol viac ako tragický.

Na linku 911 v Sunny Valley zavolal v utorok v skorých ranných hodinách muž, ktorý oznámil, že náhodne zastrelil svojho brata, uvádza New York Post. "Vysvetlil, že sa pokúšal nabiť svoju zbraň, keď na pozemku zbadal medveďa." uviedol úrad šerifa okresu Josephine. 

Po príchode policajtov sa na mieste činu nachádzal mŕtvy muž. Na prvý pohľad bolo evidentné, že ho niekto zastrelil. "Počas kontroly okolia bol nájdený aj druhý zosnulý muž s viditeľnou ranou po streľbe. Tú si zrejme spôsobil sám," konštatoval šerif Travis Snyder. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že po telefonáte na núdzovú linku si druhý muž zobral život, pretože sa psychicky zrútil. "Incident je naďalej predmetom vyšetrovania," informovali v stredu zástupcovia šerifa. Polícia odmietla uviesť totožnosť oboch mužov. 

Muža vystrašil medveď: Chcel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

I keď je Oregon známy ako "krajina čiernych medveďov", útoky divokých zvierat sú podľa miestnych predstaviteľov neobvyklé. "Štát je domovom až 30 000 medveďov čiernych. Vo väčšine prípadov sa medveď vyhýba ľudskému kontaktu. Ale nikdy nie je bezpečné sa k nemu priblížiť," uvádza Oregonské ministerstvo pre ryby a voľne žijúce zvieratá

Viac o téme: TragédiaMedveďSamovraždaOregon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu