Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otrasná tragédia: Influencerka (22) a jej mama mali zapríčiniť smrť dvoch bratrancov

Mahek Bukhariová Zobraziť galériu (2)
Mahek Bukhariová (Zdroj: TikTok/maybvlogs)

LEICESTER - Známa britská influencerka, jej mama a kamarátka boli obvinené z dvojnásobnej vraždy po tom, ako vytlačili auto z cesty. V utorok sa všetky tri postavili pred súd v anglickom Leicesteri. Obvinení sú okrem nich ešte ďalší dvaja muži. Tragická nehoda sa odohrala po naháňačke na diaľnici.

Hviezda sociálnej siete TikTok Mahek Bukhariová (22), jej mama Ansreen Bukhariová (45) a Mahekina kamarátka Natasha Akhtarová (21) vyzerali po príchode na súd nahnevane, uvádza ShowbizCast. Vyšetrovatelia zistili, že na mieste nehody, ku ktorej došlo minulý piatok neďaleko križovatky na Six Hills v skorých ranných hodinách, boli tri autá. Jedno z nich, strieborná Škoda Fabia, zišlo z cesty a narazilo do bariéry, kde sa roztrhlo na dve časti. Mohammed Hashim Ijazuddin (21) a jeho spolujazdec, bratranec Saqib Hussain (21), boli na mieste mŕtvi. 

Ostatné dve vozidlá na diaľnici A46 boli opísané ako strieborné Audi TT a modrý Seat Leon. Všetky tri automobily išli podľa záberov dopravných kamier neprimeranou rýchlosťou. K nehode malo dôjsť v dôsledku predbiehania sa v rámci hry na mestskom obchvate. Jeden z vodičov ale nezvládol riadenie. Tri ženy sú obvinené z toho, že práve ich auto malo vytlačiť Škodu Fabia mimo cesty, uvádza New York Post. Influencerka Mahek Bukhariová je známa na sociálnych sieťach pod prezývkou "maybvlogs", v ktorých sa niekedy objaví aj jej mama. Obidve sú momentálne zadržané.

Zadržaní aj dvaja muži

Tri obvinené už vypovedali na Korunnom súde v Leicesteri. Okrem nich boli zadržaní aj Raees Jamal (21) z Loughborough a Rekan Karwan (27) z Leicesteru. Všetkých päť podozrivých zároveň obvinili z vraždy dvoch mužov. Ďalšieho 20-ročného muža, ktorý bol zadržaný v súvislosti s prípadom ešte v piatok, už medzitým prepustili. Obete boli islamského pôvodu, na pamiatku chce teraz charitatívna organizácia postaviť mešitu v ich mene. Prostriedky na výstavbu sa zbierajú cez platformu JustGiving. 

Hlavný inšpektor Tony Yarwood z East Midlands Special Operations Unit vyhlásil: "Každý, kto cestoval 11. februára na diaľnici A46 okolo 1:30 a zaznamenal nejaké zábery z palubnej kamery svojho automobilu, vyzývame vás, aby ste nám pomohli s objasnením prípadu." 

Viac o téme: TragédiaDopravná nehodaVeľká BritániaLeicester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu