Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Šokujúce VIDEO: Polícia zverejnila zásah, pri ktorom omylom zastrelila tínedžerku (†14)

Polícia zverejnila zábery z akcie, pri ktorej zastrelili dievča Zobraziť galériu (4)
Polícia zverejnila zábery z akcie, pri ktorej zastrelili dievča (Zdroj: repro foto YouTube/CNN)

LOS ANGELES - Polícia Los Angeles tento týždeň zverejnila videá z incidentu, pri ktorom minulý týždeň nechtiac zastrelila 14-ročné dievča pri snahe zneškodniť násilníka napádajúceho zákazníkov v obchode s oblečením. Publikované zábery okrem iného ukazujú, ako útočník bije ženu zámkom na bicykel a ako na neho neskôr strieľa jeden zo zasahujúcich policajtov. Jedna z guliek zasiahla Valentinu Orellanovú-Peraltovú, ktorá sa ukrývala v prezliekacej kabínke.

Násilná scéna sa v obchode v štvrti North Hollywood odohrala 23. decembra. Niekoľko ľudí vrátane zamestnancov vtedy na miesto zavolalo políciu kvôli agresívnemu mužovi, ktorý napadol niekoľko zákazníkov. Jeden z volajúcich dispečerovi tiesňovej linky nahlásil, že útočník má strelnú zbraň. Polícia ho následne zastrelila, žiadna zbraň sa však na mieste nenašla. 

Zábery nie sú vhodné pre osoby s citlivou povahou

Na záberoch zverejnených políciou je vidieť, ako muž mláti zákazníčku zámkom na bicykel a následne ju vlečie uličkou medzi tovarom. "Krváca!" kričí policajt, ​​ktorý hneď nato prechádza okolo kvapiek krvi na podlahe, načo spozoruje útočníka a vypáli tri výstrely. Či strieľalo viac strážcov zákona, nebolo jasné.

Guľka sa odrazila od podlahy a zasiahla dievčinu

Orellanová-Peraltová sa v zmätku ukryla so svojou matkou v jednej z kabínok. Policajti ale následne pri konfrontácii s násilníkom pálili práve smerom na šatne. V pondelok policajný zbor Los Angeles potvrdil, že tínedžerku zasiahla guľka z policajnej zbrane. Podľa predbežnej analýzy sa odrazila od podlahy a preletela stenou kabínky.

Rodičia zastrelenej Valentiny žiadajú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ringo H.W. Chiu)

"Sadli sme si na sedačku, držali sme sa a modlili sme sa, keď zrazu niečo Valentinu zasiahlo a zhodilo nás to na zem," opísala v utorok tragický moment matka Soledad Peraltová. "Moja dcéra mi umrela v náručí. Nemohla som nič robiť," citovala ju agentúra AP. Rodina sa v utorok zhromaždila pred policajnou centrálou, aby si uctila pamiatku zosnulého dievčaťa a volala po spravodlivosti. Podľa denníka The New York Times udalosť opäť rozvírila v Los Angeles debaty o úlohe polície pri ochrane tunajších komunít. Médiá v meste evidujú od začiatku roka osemnásť prípadov, keď policajti niekoho zastrelili, čo je viac ako dvojnásobok oproti minuloročnému súčtu.

Viac o téme: StreľbaPolícia Los AngelesValentina Orellanová-Peraltová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu