Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nočná mora na rodinnom výlete: Julka (8) sa stratila v lese! VEĽKÉ PÁTRANIE v Česku trvá už tretí deň

Pátranie po dievčati bolo zatiaľ neúspešné. Zobraziť galériu (3)
Pátranie po dievčati bolo zatiaľ neúspešné. (Zdroj: Polícia ČR)

DOMAŽLICE - Ani po ďalšom celonočnom pátraní sa polícii a hasičom nepodarilo nájsť nezvestnú osemročnú dievčinu, ktorá sa v nedeľu podvečer stratila v okolí najvyššieho vrchu Českého lesa, Čerchova v Domažlicku. Stratená Julia Sleegersová pochádza z Nemecka.

Pátranie v lesnatom teréne pokračovalo celú noc, dnes ráno bude porada o ďalšom postupe. Hľadanie strateného dieťaťa bude pokračovať, povedala ČTK Domažlická policajná hovorkyňa Dagmar Brožová.

Nočná mora na rodinnom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Pátranie sa začalo v nedeľu

Pátranie po dievčine, ktorá sa stratila pri rodinnom výlete v okolí Čerchova a Malinovej hory, začalo v nedeľu k večeru na českej i bavorskej strane hranice. Čerchov leží asi dva kilometre od hraníc s Nemeckom. Polícia neuvádza počty ľudí, ktorí sú do pátrania zapojení, pôvodne hovorili zhruba o 200 ľuďoch na českej i nemeckej strane hranice.

Julia, ktorej rodina pochádza z Berlína, bola so súrodencom, bratrancom a rodičmi na výlete. Stratiť sa mala, keď sa deti spoločne hrali. Podľa informácií nemeckého denníka Tagesspiegel sa mali deti pôvodne stratiť spoločne, nájsť sa však podarilo iba dvoch chlapcov.

Totálny bizár pri pátracej akcii! Záchranári sa snažili nájsť v lese strateného muža, ten hľadal s nimi

Pátracie tímy sa niekoľkokrát vystriedali. V pondelok popoludní všetci hasiči, policajti a ďalší ľudia zapojení do akcie vytvorili približne 800 metrov dlhú hustú rojnicu a dôkladne prechádzali znovu územia. Matka dievčaťa im v teréne ukazovala, v ktorých miestach sa dieťa stratilo.

Nočná mora na rodinnom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Pátrajú aj vrtuľníky

Dievčatko hľadajú záchranné tímy policajtov z poriadkovej, dopravnej polície, zo zásahovej aj poriadkovej jednotky, študenti z policajnej školy, profesionálni i dobrovoľní hasiči. Na pomoc prišli v pondelok aj s technikou pracovníci zo šumavského národného parku a lesníci Mestských lesov Domažlice, ktorí majú skúsenosti s pohybom v zalesnenej krajine.

Do hľadania sa zapojili české i nemecké vrtuľníky, na mieste sú českí aj nemeckí kynológovia so služobnými psami. Polícia v pondelok bez ďalších podrobností uviedla, že okrem rozsiahlej pátracej akcie policajti v Čechách aj v Bavorsku preverujú ďalšie verzie.

Po dievčati polícia pátra v režime Dieťa v ohrození. Mala by mať bundu modrej farby, rifle a na nohách červené topánky. Meria 120 až 130 centimetrov a má plavé vlasy.

Viac o téme: DievčaPátranieStratenéNezvestné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu