Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Top expert v USA varuje: Ak sa stane táto vec, môžeme mať skutočne problém!

Anthony Fauci Zobraziť galériu (3)
Anthony Fauci (Zdroj: SITA/AP/Al Drago/Pool)

WASHINGTON - Popredný americký expert Anthony Fauci varuje, že nové prípady koronavírusu v USA by sa v nasledujúcich týždňoch mohli zdvojnásobiť. Dôvodom je opäť vysoko nákazlivý variant delta - očakáva až 200-tisíc nových infekcií denne. Vstup do USA by mal byť čoskoro možný iba s úplným očkovaním.

Vzhľadom na variant delta sa počet prípadov v USA a v niektorých európskych krajinách v poslednom čase výrazne zvýšil. „Ak by sa objavil ďalší typ, ktorý má rovnako vysokú prenosovú schopnosť, ale je tiež oveľa závažnejší, mohli by sme sa skutočne dostať do problémov,“ povedal Fauci v rozhovore pre časopis McClatchy.

KORONAVÍRUS Strach z variantu lambda: Je odolný proti očkovaniu? TOTO je názor expertov!

Príliš veľa ľudí sa stále nechce dať zaočkovať

Tomu sa dá zabrániť iba dostatočným počtom očkovaní: „Pretože v krajine máme asi 93 miliónov ľudí, ktorí by sa mali dať zaočkovať, ale nerobia tak, vidíme značný počet ohrozených ľudí,“ povedal šéf Národného ústavu pre alergie a infekčné choroby.

KORONAVÍRUS Top expert v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pandémia nezaočkovaných

Vláda pod vedením Joea Bidena dokonca označila súčasné prepuknutie choroby za „pandémiu neočkovaných“ - drvivá väčšina ľudí v USA, ktorí sa musia v nemocnici liečiť s Covidom-19, odmietla očkovanie.

Štúdia potvrdila účinok očkovania proti nákaze KORONAVÍRUSOM: TOTO je dôkaz!

Vstup len s očkovaním

USA chcú teraz pri vstupe do krajiny požadovať dôkaz o úplnom očkovaní proti kororonavírusu takmer od všetkých cudzincov, ako uvádza New York Times s odvolaním sa na zasvätených z Bieleho domu. Presný čas a detaily plánovaných zmien sú však stále otvorené.

KORONAVÍRUS Top expert v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Krajina nedávno nahlásila sedemdňový priemer 94 819 prípadov, čo je päťnásobný nárast za menej ako mesiac. Celkový počet už zistených infekcií je viac ako 35,51 milióna. Počet úmrtí stúpol najmenej o 537 na 613 420. USA majú celosvetovo najvyšší počet infekcií a úmrtí.

Viac o téme: OčkovanieOdmietanieUSAKoronavírusAnthony Fauci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu