Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bizarný PRÍBEH českého poľovníka: Zbraň mu ukradol jeleň! Po dlhých mesiacoch prišlo rozuzlenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HORNÍ PLANÁ – Od vlaňajšieho novembra sa v južnom Česku potuloval ozbrojený jeleň. Zbraň "ukradol" poľovníkovi, ktorý kuriózny incident nahlásil polícii.

Občas sa stáva, že poľovník napríklad položí zbraň na strechu auta a odíde, policajti potom spíšu protokol a vyhlásia pátranie po stratenej zbrani. Tento prípad je však iný. S poľovníkovou zbraňou ušiel jeleň.

Bizarný PRÍBEH českého poľovníka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Týdeník Policie)

Polícia priblížila, ako sa to celé zomlelo. „Niekoľko poľovníkov postupovalo lesom, v jednom okamihu pes vyplašil jeleňa. Ten sa zdvihol a vyrútil sa priamo proti poľovníkovi. Prebehol okolo neho a parohom mu roztrhol veľký rukáv bundy. Guľovnica, ktorú mal poľovník zavesenú na ľavej ruke, našťastie bez nábojov a zásobníka, sa zviezla jeleňovi na parožie a i s jeleňom zmizla.“ Poľovníci následne prehľadali les, no zbraň nenašli. "Okradnutý" poľovník sa preto obrátil na políciu. Šlo o guľovnicu ráže 22 Hornet.

Bizarný PRÍBEH českého poľovníka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Týdeník Policie)

V závere marca sa však ochrancom zákona ozval poľovník Zdeněk s tým, že pravdepodobne našli stratenú guľovnicu. V lese bol totiž so svojím kolegom. „Guľovnica má kovové diely skorodované a drevená pažba je značne poškodená. Zbraň je tiež viditeľne ošúpaná, pravdepodobne od jeleňovho úsilia zbaviť sa zaveseného závažia z parožia,“ uviedli muži zákona a dodali, že zbraň bola bez zásobníku a spĺňala stav, aký opísal jej majiteľ.

Viac o téme: ZbraňJeleňPoľovníkStrataPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu