Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia naháňala mladíka (20) na Fabii: VIDEO Po búračke vystúpil z auta a ukázal beh v papučiach!

Mladík ďaleko neušiel. Zobraziť galériu (4)
Mladík ďaleko neušiel. (Zdroj: FB/Policie ČR)

PRAHA - V sobotu večer došlo pred jedným z domov v Prahe 4 ku škodovej udalosti, ktorú si všimol pozorný občan a nahlásil ju na polícii. Biela Fabia tam nabúrala do dopravnej značky a okolo nej behal neznámy muž. O chvíľu prišlo ďalšie hlásenie, že biela Fabia bez svetiel sa pohybuje po ulici v protismere. Polícia vyrazila za vinníkom, no tomu sa akosi nechcelo spolupracovať.

Des na benzínke: VIDEO Ukrajinec (36) hrozil obsluhe znásilnením, na parkovisku sa strhla dráma!

Mladík na Fabii unikal pred políciou, po búračke predviedol beh v papučiach (Zdroj: FB/Policie ČR)

"V momente, keď sa na policajnom vozidle rozsvietili majáky, muž najprv zajazdil ku krajnici a následne zošliapol plyn a unikal vysokou rýchlosťou. Počas prenasledovania vodič nerešpektoval výzvy na zastavenie a križovatku prešiel vysokou rýchlosťou na svetelný signál "Stoj". Po pár sto metroch vodič v Neveklovskej ulici nezvládol riadenie, vošiel do protismeru na chodník a havaroval do betónového hradenia," informovala pražská policajná hovorkyňa Violeta Siřišťová.

Polícia naháňala mladíka (20)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Policie ČR)

Muž sa snažil pred policajtmi potom utiecť po svojich, ale bezvýsledne. Rozhodne mu v tom nepomáhala ani nevhodne zvolená obuv. V čase incidentu mal "hrdina" totiž na nohách len papuče. Dychová skúška ukázala viac ako dve promile alkoholu. Dvadsaťročný cudzinec mal navyše vyslovený zákaz riadenia a na území Česka sa pohyboval bez pobytového oprávnenia. Fabiu si požičal od svojho kamaráta bez jeho vedomia a súhlasu.

Polícia naháňala mladíka (20)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Policie ČR)

"Vzhľadom na tieto skutočnosti bol podozrivý prevezený na policajnú stanicu. Dvadsaťročný cudzinec bol v utorok Obvodným súdom pre Prahu 4 odsúdený za spáchanie trestných činov neoprávneného užívania cudzej veci, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania k úhrnnému trestu vyhostenia na dva roky a ďalšiemu zákazu vedenia motorových vozidiel v dĺžke dvoch rokov," uviedla policajná hovorkyňa.

Viac o téme: Polícia Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu