Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najhorší scenár vyšetrovania sa naplnil: FOTO Pád dievčaťa (10) z okna paneláku zavinila jeho matka

Tragédia v českej Plzni Zobraziť galériu (3)
Tragédia v českej Plzni (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

PLZEŇ – Policajné vyšetrovanie okolností pádu 10-ročného dievčaťa z okna bytu panelového domu v Plzni potvrdilo ten najhorší scenár. Kriminalisti prípad z tohtoročného februára uzavreli s tým, že pád dieťaťa má na svedomí jeho matka, ktorá skočila za ním.

Dievčatko po páde z piateho poschodia panelového domu akoby zázrakom prežilo. Jeho matka na následky utŕžených zranení v nemocnici zomrela. „Policajti preto prípad odložili,“ potvrdil v stredu denníku Právo, ktoré citoval server Novinky.cz, štátny zástupca, ktorý dozoroval vyšetrovanie tragickej udalosti z tohtoročného februára. Žalobca s ohľadom na citlivosť prípadu nechcel priblížiť podrobnosti, čo predchádzalo pádu dievčaťa.

Žena, ktorá skočila z piateho poschodia za dcérou, zomrela: Horor na plzeňskom sídlisku očami svedkov

Tragédia v českej Plzni
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Čo sa vtedy za dverami bytu odohralo, zistili policajti z výpovede dievčatka. Dôveryhodnosť jeho slov následne potvrdili znalci. Svedkovia z ulice videli, ako dieťa visí z okna a žena ho drží za ruky. „Vôbec sa mu nesnažila pomôcť, pokúsiť sa ho vtiahnuť späť. Potom ho pustila,“ uviedli polícii.

Žena sa potom postavila na parapet okna. „Ešte než skočila, záchranári ju ubezpečovali, že dieťa bude v poriadku. Stála v okne, bola duchom neprítomná, dívala sa pred seba do prázdna. Potom sa vrhla dole,“ uviedla v minulosti hovorkyňa záchrannej služby Maria Svobodová.

Najhorší scenár vyšetrovania sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:novinky.cz)

Išlo o slušnú rodinu, tvrdia susedia

Susedia si tragédiu nedokážu vysvetliť. „Je to úplne normálna a slušná rodina. Nijaké hádky, pohodoví ľudia. Majú dve dievčatká, o ktoré sa obaja rodičia vzorne starajú. Tá žena nie je rozhodne nijaký blázon. Musel to byť nejaký skrat,“ konštatoval muž z bytu na rovnakom poschodí bezprostredne po nešťastí.

Hrôza v českej Plzni: Dievča (10) vypadlo z piateho poschodia, skočila za ním aj matka! Desivé svedectvá

Ďalšia susedka si na žene všimla známky smútku. „Stretla som tú pani asi pred dvoma týždňami. Bola nejaká smutná. Tak som sa jej spýtala, čo sa stalo. Povedala mi, že jedna z jej dcér je chorá, že bola mesiac v nemocnici. Keď som chcela vedieť, čo jej je, žena mlčala, sklopila oči, rozplakala sa a odišla.“

Viac o téme: MatkaOknoDieťaPádPlzeňNešťastie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu