Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Češka Veronika (†27) odišla pracovať do Nórska: FOTO Stretnutie s krajanom sa jej stalo osudným

Veronika z Česka zomrela v Nórsku Zobraziť galériu (5)
Veronika z Česka zomrela v Nórsku (Zdroj: Reprofoto/FTV Prima)

OSLO – Češka Veronika pred šiestimi rokmi odišla za prácou do Nórska. V tamojšej kaviarni sa zoznámila s o vyše 20 rokov starším Čechom, ktorý tiež pricestoval za prácou. Prezývala ho Frankie. Z muža sa však vykľul násilník. Veroniku zavraždil, k čomu sa aj priznal.

Veronika z Česka sa v Nórsku zoznámila so svojím krajanom. Muž ju však po čase začal fyzicky i psychicky týrať. Žena nakoniec našla silu od násilníka odísť, a muž skončil vo väzení. Podľa Veronikinich blízkych následne Češka pomáhala ďalším ženám, ktoré sa stali obeťami domáceho násilia. Informovala o tom FTV Prima.

Češka Veronika (†27) odišla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/FTV Prima)

Krátko po tom, čo Čecha prepustili na slobodu, Veronika zomrela. Stalo sa to v lete 2018 v kaviarni Tiffany Café v nórskej metropole Oslo. Muž zasadil svojej bývalej partnerke a matke jeho dieťaťa niekoľko hlbokých rán nožom. Veronika sa v tom čase v kaviarni zaúčala. Krvavému incidentu predchádzala hádka. 

Češka Veronika (†27) odišla
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/FTV Prima)

Čítajte aj: Posun v prípade brutálnej vraždy v kežmarskom penzióne: Padlo obvinenie!

Súdny proces s obvineným sa začal v pondelok na okresnom súde v Osle. Ako v utorok informoval server Norway Today, český občan sa na nórskom súde priznal k vražde Češky. Na otázku, či sa k činu priznáva, odpovedal, že áno, uviedol server.

Bývalí partneri spolu nežili, mali však dcéru. A práve potomok, ktorého muž dlho nevidel, mal byť dôvodom sporu. Obeť podľahla bodným zraneniam o týždeň neskôr v nemocnici.

Mužovi hrozí maximálne 21-ročný trest odňatia slobody. V Nórsku sa totiž vyšší trest neudeľuje.

Viac o téme: SúdNórskoČechVraždaObvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu