Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Spojenom kráľovstve potvrdili tretí prípad nákazy koronavírusom

(Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

LONDÝN - Tretí človek v Spojenom kráľovstve má pozitívne výsledky testov na koronavírus. Potvrdili to úrady, ktoré vo štvrtok citoval britský denník Guardian. Pacientovi diagnostikovali nákazu v juhoanglickom pobrežnom meste Brighton a prevážajú ho na oddelenie infekčných chorôb v londýnskej nemocnici, dodal Guardian.

Hlavný hygienik pre Anglicko profesor Chris Whitty uviedol, že celkovo sú teraz tri prípady infekcie koronavírusom v Spojenom kráľovstve. Tretí človek sa ním nenakazil v Spojenom kráľovstve, dodal Whitty.

Uvedeného tretieho pacienta prevážajú do strediska patriaceho pod britský systém verejného zdravotníctva National Health Service (NHS). Úrady vykonávajú rozsiahle opatrenia proti infekcii, aby zabránili prípadnému ďalšiemu šíreniu vírusu. Podľa profesora Whittyho je NHS dobre pripravený na zvládnutie týchto prípadov a pracovníci urýchlene zisťujú totožnosť všetkých ľudí, s ktorými prišiel pacient do styku.

Zvyšnými dvoma potvrdenými prípadmi koronavírusu v Spojenom kráľovstve sú nemenovaný čínsky študent z anglickej Univerzity v Yorku a jeho matka. Liečia ich v nemocnici Royal Victoria Infirmary v meste Newcastle na severovýchode Anglicka, informoval Whitty. Univerzita v Yorku oznámila, že študent s potvrdeným koronavírusom neprišiel do styku s ostatnými študentmi.

Viac o téme: NemocnicaNákazaKoronavírusSpojené kráľovstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu