Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Novinárom na Putinových podujatiach merajú teplotu: Kremeľ má obavy z koronavírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

MOSKVA - Kremeľ začal pre obavy z koronavírusu kontrolovať telesnú teplotu činiteľov a novinárov, ktorí sa zúčastňujú na podujatiach zahŕňajúcich ruského prezidenta Vladimira Putina.

"Ide o preventívne opatrenie," uviedol pre tlačovú agentúru RIA Novosti hovorca prezidenta Dmitrij Peskov po tom, ako novinári vo štvrtok popoludní prešli v Kremli danou kontrolou. Peskov dodal, že preverení budú všetci účastníci stretnutí, na ktorých bude prítomný 67-ročný ruský líder. Pred začiatkom zasadania Štátnej rady - oficiálneho poradného orgánu - v Kremli zmerali teplotu všetkým novinárom, pričom každému bol umožnený vstup.

Príslušní predstavitelia potvrdili, že predmetné opatrenie sa zaviedlo s cieľom zamedziť šíreniu nového koronavírusu v krajine. Rusko, ktoré má 4000 kilometrov dlhú hranicu s Čínou, dosiaľ zaznamenalo dva prípady koronavírusu - obaja pacienti sú čínski občania a liečia sa v nemocniciach na Sibíri. Rusko uzatvorilo svoje pozemné hranice s Čínou a zaviedlo množstvo ďalších opatrení zacielených na zastavenie šírenia tejto choroby.

Posledné preventívne opatrenie nie je podľa tlačovej agentúry AFP prekvapujúce, keďže Putin si je mimoriadne vedomý rizík pre svoje zdravie. Ruský líder si vlani na oficiálnu večeru na summite skupiny G20 v Japonsku zobral vlastný pohár, čo vyvolalo na sociálnych sieťach vlnu žartov o tom, že líder trpí paranojou. Na videozázname je vidno, ako Putin, ktorý je pri moci dve desaťročia, pije z bieleho termopohára, zatiaľ čo ostatní lídri pijú zo štandardných pohárov na víno.

Viac o téme: NovináriPodujatiaVladimir PutinKremeľKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu