Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opitý lekár chcel otvoriť núdzový východ v lietadle do Moskvy: VIDEO Pasažieri ho riadne spacifikovali

Vadima Bondara pripútali k separátnemu sedadlu. Zobraziť galériu (3)
Vadima Bondara pripútali k separátnemu sedadlu. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Ruský anestéziológ Vadim Bondar (43) si poriadne zavaril počas desaťhodinového letu z Bangkoku do Moskvy. Na palube stroja spoločnosti Aeroflot sa správal veľmi hrubo a navyše sa opitý pokúšal otvoriť núdzový východ vo výške viac ako 10 km nad morom. Mužskí cestujúci výtržníka spacifikovali a pripútali k sedadlu až do momentu, kedy lietadlo bezpečne pristálo a lekára si prevzala polícia. Bondar to však nemieni nechať len tak a o tom, ako sa k nemu správali počas letu, si chce pohovoriť s právnikmi.

Okamihy hrôzy v lietadle: Nadia chcela pomôcť rodičom, nakoniec držala v náručí umierajúce dieťa

„Mal pri sebe dve fľaše alkoholu a v istom momente chcel otvoriť núdzový východ. Posádka a spolucestujúci sa ho pokúsili upokojiť, ale stále kričal a kričal. Keď mu zviazali ruky, tak kričal. Stále vzlykal a hovoril: Mám zviazané ruky, nemôžem dýchať," citovali jedného zo svedkov miestne médiá.

Opitý lekár chcel otvoriť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Hovorkyňa Aeroflotu Vera Abaninovová uviedla, že cestujúci v ekonomickej triede, ktorý bol očividne opitý, hrubo porušil verejný poriadok. „Bol mimoriadne agresívny, vyhrážal sa a ponižoval letušky. Kričal a robil všetko, aby vytvoril maximálne nepohodlie pre ostatných cestujúcich v lietadle. Boli mu nájdené a zabavené dve fľaše alkoholu," dodala hovorkyňa s tým, že nereagoval na žiadne varovanie posádky.

Po pristátí v Moskve odviedla Bondara polícia a podstúpil lekársku prehliadku. Zatiaľ neboli vznesené žiadne obvinenia. Najvyšší ruský vyšetrovateľ Alexander Bastrykin osobne požiadal o úplné vyšetrenie toho, čo sa stalo počas letu.

Opitý lekár chcel otvoriť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Bondar sa priznal, že pil rum, ale vraj len vtedy, keď lietadlo prechádzalo turbulenciami. „Možno som príliš často žiadal letušky o vodu. Bolo mi povedané hrubým spôsobom, aby som sa vrátil na svoje miesto," povedal lekár novinárom a neskôr sa cestujúcim ospravedlnil za "spôsobenie nepríjemností".

Ruskej televízii sa posťažoval, že ho pásy, ktorými bol pripútaný, tlačili na hrtan a jugulárnu žilu, čo malo za následok, že sa mu veľmi ťažko dýchalo. Taktiež tvrdil, že mu injekčne podali "neznámy liek" a že sa mu z príručnej batožiny stratil veľký obnos peňazí, cca 1200 eur.

Viac o téme: LietadloLekárOpitýAeroflot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu