Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zábava v nočnom klube sa zmenila na krvavý horor: Po streľbe zomrelo minimálne 15 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Francesco Benigni/Ancona Today via AP, Vigili del Fuoco via AP)

SALAMANCA - Najmenej 15 mŕtvych si v sobotu vyžiadala streľba v nočnom klube v meste Salamanca v mexickom štáte Guanajuato. Ako dodala agentúra AFP, ďalší štyria ľudia boli pri streľbe zranení.

Útok sa odohral v nočnom klube La Playa. Útočníci z miesta činu ušli autom, uviedol hovorca polície.  Mesto Salamanca sa nachádza v štáte Guanajuato, kde bezpečnostné zložky spustili operáciu proti zločineckým gangom zapletených do krádeží pohonných látok. Týmto mestom prechádza hlavná tepna ropovodu štátnej spoločnosti Petroleos Mexicanos (PEMEX), ktorá za posledných niekoľko rokov prišla krádežami pohonných hmôt o asi tri miliardy dolárov.

Koncom januára sa pri jednom z áut zaparkovaných v blízkosti sídla firmy PEMEX našla napodobnenina výbušnej nálože. Neďaleko sa objavili nápisy s vyhrážkami mexickému prezidentovi Andresovi Manuelovi Lópezovi Obradorovi a výzvy, aby z oblasti stiahol vojakov, ktorí majú bojovať proti zlodejským gangom. Salamanca leží menej ako 100 kilometrov od mesta Santa Rosa de Lima, kde úrady pred niekoľkými dňami začali operáciu proti Juanovi Antoniovi Yepezovi, údajnému vodcovi kartelu zaoberajúceho sa krádežou pohonných hmôt.

Viac o téme: StreľbaNočný klubMexikoSalamanca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu