Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Streľba na základnej škole v Sao Paulo: Dráma sa začala cez prestávku, desať mŕtvych

(Zdroj: Repro foto YouTube/SBT Jornalismo)

SAO PAULO - Na desať mŕtvych vrátane dvoch útočníkov stúpol počet obetí streľby, ku ktorej došlo v stredu v budove základnej školy v okrajovej štvrti brazílskeho mesta Sao Paulo. Informovala o tom BBC. Ďalších najmenej desať osôb utrpelo pri streľbe zranenia. Podľa agentúry AFP je zranených 15.

Predstaviteľ miestneho hasičského zboru potvrdil, že dejiskom streľby, ktorej okolnosti sa vyšetrujú, bola základná škola Raula Brasila vo štvrti Suzano. Streľba sa ozvala okolo 09.30 h miestneho času (13.30 h SEČ), keď mali žiaci prestávku. 

Do budovy školy prenikli dvaja ozbrojení tínedžeri s kapucňami na hlavách, ktorí spustili paľbu na žiakov a zamestnancov školy, pričom osem ľudí zabili a následne obaja spáchali samovraždu. Pred týmto incidentom zazneli výstrely aj na inej škole vzdialenej od školy Raula Brasila asi 500 metrov, uviedla televízia Globo s odvolaním sa na políciu. Bezprostredne nebolo jasné, či tieto dve udalosti spolu súvisia.

Brazília má najvyšší počet vrážd za rok na celom svete, streľby v školách sú však zriedkavé. Prezident Jair Bolsonaro nedávno oznámil, že zmierni kontrolu držby zbraní v krajine, čím chce bojovať proti zločinnosti. Podľa jeho kritikov sa však sprístupnením zbraní obyvateľom zločinnosť iba ak zvýši.

Viac o téme: Základná školaStreľbaBrazíliaSao Paulo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu