Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dave poslal žene, ktorú spoznal na internete, životné úspory: FOTO Potom zistil niečo, čo ho položilo

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk, topky.sk)

LONDÝN - Dave Hazel (59) z anglického King's Lynn si myslel, že sa mu podarilo cez internet spoznať svoju životnú lásku v Kanade a bol rozhodnutý si s ňou založiť rodinu a žiť po jej boku až do smrti. Nakoniec však prišla rana, z ktorej sa ešte stále spamätáva. Po tom, čo z neho jeho "partnerka" vytiahla 15-tisíc libier (cca 17 500 eur), jedného dna zistil, že osoba, ktorej venoval svoje city, je vlastne niekto úplne iný. Okrem toho, že viac neuvidel ju, neuvidel ani svoje úspory.

Hľadáte lásku na internete? Výstraha! Češka neposlúchla zdravý rozum, prišla o závratnú sumu

Pracovník skladu sa v roku 2012 spoznal na internetovej zoznamke s "Lindou Smithovou", s ktorou si písal a telefonoval vyše roka. Nakoniec sa do nej zaľúbil a chcel si s ňou založiť rodinu. Veril tomu, že má v pláne sa kvôli ich spoločnému šťastiu presťahovať z Kanady do Veľkej Británie.

Dvojica sa teda dohodla na stretnutí, no čoskoro potom sa začali veci kaziť. Najprv Linda od neho žiadala, aby zaplatil za jej víza 500 libier. Potom od neho vypýtala ďalších 500 libier na lekársku prehliadku. Tvrdila mu, že sa chce za neho vydať a mať s ním deti.

Dave poslal žene, ktorú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dave zaplatil ešte aj za letenku, údajné komplikácie s vízami a iné položky, no stále veril, že všetko bude v poriadku. Podozrivým mu bolo až to, keď ho jeho vysnívaná žena požiadala o letenku z Ghany. Tvrdila mu však, že je tam iba na návšteve.

Koniec rozprávky nastal vo chvíli, keď Dave dostal telefonát z prisťahovaleckého úradu v Ghane s tým, že "Linda Smithová" bola zadržaná kvôli držbe veľkého množstva peňazí. Osoba, na ktorú čaká, nepríde.

Dave poslal žene, ktorú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ďaľšiu zlú správu dostal po návšteve banky, kde mu potvrdili, že sa stal obeťou podvodu. Zamestnanec však Davea upovedomil o tom, že svoje peniaze nedostane späť, pretože ich poslal dobrovoľne a nedajú sa vysledovať.

Spamätať sa mu pomohla až organizácia Victim Support, ktorá poskytuje podporu obetiam kriminálnych činov. Dave sa už poučil, že nikdy nemáte posielať peniaze osobám, ktoré skutočne nepoznáte. Inak môžete skončiť nielen bez úspor, ale tak ako on, aj so zlomeným srdcom a potrvá vám roky, než sa z toho dostanete.

 

Viac o téme: PodvodúsporyLáskaVzťah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu