Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mamička podstúpila cisársky rez: Na sále sa odohralo niečo, z čoho má dodnes nočné mory

Delfina a jej dcérka sú zdravé Zobraziť galériu (4)
Delfina a jej dcérka sú zdravé (Zdroj: FB/Delfina Mota)

KALIFORNIA - Keď tehotnej Američanke Delfine Motaovej lekári zistili, že má nebezpečne nízky tlak a neboli schopní zachytiť srdcové ozvy plodu, rozhodli sa, že je nutné vykonať urgentný cisársky rez. Na tom by nebolo nič zarážajúce až na fakt, že mladá mamička tvrdí, že jej pri vysoko bolestivom zákroku nepodali žiadnu anestéziu. Hororový zážitok zanechal na žene také výrazné stopy, že sa rozhodla s nemocnicou súdiť.

Žene (21) prišlo ráno zle, utekala na záchod: Zatlačila, pozrela pod seba a takmer omdlela

Cisársky rez je v podstate bezpečná a rutinná operácia, no vyžaduje si podanie anestézie, aby sa zabezpečilo, že matka neupadne zo strachu a bolesti do šoku. No v prípade Delfiny Motaovej sa tak podľa jej slov nestalo. Pre NBC 7 prehovorila, že zákrok bol ako z hororového filmu. Akonáhle pocítila bolesť, začala kričať, aby s tým prestali, že všetko cíti. Potom stratila vedomie.

Mamička podstúpila cisársky rez:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: NBC 7)

Jej snúbenec Paul Iheanachor sa nachádzal mimo miestnosti, ale počul ženu kričať, až kým náhle nenastalo ticho. V žalobe sa uvádza, že sa pokúšal dostať dnu, ale zamestnanci nemocnice v Oceanside v Kalifornii mu v tom zabránili. To, čo urobili jeho budúcej manželke, prirovnal k tomu, že bola v podstate vypitvaná ako ryba.

Mamička podstúpila cisársky rez:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: NBC 7)

Údajne anesteziólog neprišiel ani niekoľkonásobné vyzvanie a po tom, čo lekársky tím čakal na jeho príchod deväť minút bez odpovede, pustil sa jednoducho do cisárskeho rezu. Rodinný právnik tvrdí, že to, čo sa stalo v nemocnici, je ako by sa to odohralo v krajine tretieho sveta. Podľa neho jednoznačne zlyhala nemocnica.

Mamička podstúpila cisársky rez:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Delfina Mota)

Zdravotnícke zariadenie sa však bráni, že u nich ku chybe nedošlo a bezpečnosť a pohodlie jej pacientov je pre nich prvoradé. Poskytujú vysokokvalitnú starostlivosť. K súdnemu sporu, ktorý nie je doriešený, sa však vraj nemôžu detailne vyjadrovať.

Motaová a jej dcérka sú na tom zdravotne dobre, ale na mamičke to zanechalo poriadnu traumu, ktorej sa podľa svojich slov pravdepodobne nezbaví do konca života.

Viac o téme: NemocnicaPôrodCisársky rezAnestézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu