Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žaloba na Facebook: Talianka (†14) sa kvôli urážkam na ňom zabila!

Carolina Picchiová Zobraziť galériu (2)
Carolina Picchiová (Zdroj: vanityfair.it)

NOVARA - Facebook sa pred časom ocitol pod paľbou kritiky kvôli tomu, že napriek opakovaným žiadostiam nestiahla urážlivé odkazy určené štrnásťročnej Talianke. Tá pod ich ťarchou nakoniec spáchala samovraždu. Sociálna sieť bude zrejme teraz za to stíhaná.

Sociálnej sieti facebook hrozí stíhanie pre samovraždu 14-ročnej Talianky. Tá sa pre tisícky urážlivých odkazov na svojom účte rozhodla ukončiť svoj život a vyskočila z okna. Podľa talianskej prokuratúry prevádzkovateľ siete napriek upozorneniam rodiny nezasiahol a šikane nezabránil. Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1024516/urazky-na-facebooku-prinutili-mladu-talianku-spachat-samovrazdu.htmlSociálnej sieti facebook hrozí stíhanie pre samovraždu 14-ročnej Talianky. Tá sa pre tisícky urážlivých odkazov na svojom účte rozhodla ukončiť svoj život a vyskočila z okna. Podľa talianskej prokuratúry prevádzkovateľ siete napriek upozorneniam rodiny nezasiahol a šikane nezabránil. Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1024516/urazky-na-facebooku-prinutili-mladu-talianku-spachat-samovrazdu.htmlRovnako ako mnoho dievčat v jej veku, aj talianska tínedžerka Carolina Picchiová sa delila o svoje fotky, myšlienky a emócie na Facebooku. Po tom, ako sa však na ňom objavilo video, ktoré ju údajne zachytávalo opitú a dezorientovanú, sa však Facebook stal zdrojom jej utrpenia. Bývalý priateľ a kamaráti jej poslali spŕšku hanlivých a urážlivých správ a komentárov.

Kyberšikana mala nakoniec tragickú dohru. Carolina posmešky okolia psychicky nezvládla a 5. januára skočila z okna. Jej sestra Talita tvrdí, že sa nešťastiu dalo zabrániť. Facebooku vraj niekoľkokrát písala a žiadala ich, aby boli dotyčné komentáre odstránené. Bohužiaľ sa tak nestalo.

"Jej expriateľ sa k nej správal strašne. Neustále ju urážal a nadával jej," povedala Talita, ktorej sestra krátko pred smrťou povedala, nech si nerobí o ňu starosti.

Žaloba na Facebook: Talianka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: vanityfair.it)

Prokurátor mesta Novara, odkiaľ obeť pochádza, momentálne zvažuje podanie trestného oznámenia na sociálnu sieť za to, neodstránila hanlivý obsah, ktorý viedol k samovražde. "Priatelia Caroliny niekoľkokrát Facebook žiadali, aby správy vymazal. Nestalo sa tak. Zrejme práve tento faktor viedol k rozhodnutiu spáchať samovraždu," uviedol Francesco Salluzo.

Jeho slová potvrdzuje aj list na rozlúčku, ktorý Picchiová po sebe zanechala. Jej matka Cristina ho poskytla televízii CNN. "Si teraz šťastný?" Už si mi ublížil dosť, už si sa mi pomstil?," píše v ňom Carolina, pričom je jasné, že slová patria jej bývalému priateľovi.

povedal hovorca spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu