Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Glváč podal na Matoviča trestné oznámenie: Trtko blbý si myslí, že ma zastraší, reagoval šéf OĽaNO

(Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková, Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Podpredseda Národnej rady (NR) SR Martin Glváč (Smer-SD) podáva trestné oznámenie v súvislosti s vyjadreniami lídra OĽaNO Igora Matoviča na jeho adresu. Matovič v utorok zverejnil časť údajnej komunikácie Glváča s Marianom Kočnerom a vyhlásil, že ak Glváč neodstúpi z funkcie podpredsedu parlamentu, zverejní aj zvyšok správ. Glváčovu reakciu poskytol jeho asistent Martin Čambalík.

Glváč v súvislosti so zverejňovaním jeho údajnej komunikácie opätovne vyzval orgány činné v trestnom konaní, aby urýchlene konali. Matovič podľa neho porušuje ústavou garantované práva, telekomunikačný zákon a dopúšťa sa trestného činu vydierania a hrubého nátlaku. "Vyzývam orgány činné v trestnom konaní, aby si prestali zatvárať oči pred porušovaním ústavy a zákonov, začali si plniť svoju prácu a urobili poriadok s oslíkom z Trnavy - Igorom Matovičom," zdôraznil Glváč.

Glváč taktiež vyzval samotného Matoviča, aby prestal páchať trestnú činnosť a nevydieral o zverejnení jeho údajnej komunikácie v prípade, ak neodstúpi zo svojej funkcie. Ak naozaj disponuje jeho súkromnou komunikáciou, šéf OĽaNO ju má odovzdať orgánom činným v trestnom konaní, a nie ju zverejňovať. Glváč od neho zároveň požaduje, aby Matovič zverejnil svoj zdroj, lebo ak "ide o únik z vyšetrovacieho spisu, tak sa dopúšťa trestného činu marenia spravodlivosti."

Matovič reagoval na Glváča posmešne s tým, že Zsuzsovej Maznáčik je dotklivý. "To je fakt ten trtko tak blbý, že si myslí, že ma týmto zastraší?," napísal na sociálnej sieti.

Matovič na utorkovej (22. 10.) tlačovej konferencii zverejnil komunikáciu Mariana Kočnera s Glváčom cez komunikačnú platformu Viber. Vyzval ho, aby odstúpil z funkcie podpredsedu parlamentu do stredy (23. 10.) obeda, inak podľa svojich slov zverejní aj zvyšných zhruba 900 správ z ich komunikácie. Glváč už v utorok ráno poprel tvrdenia vyplývajúce z jeho údajnej komunikácie s Marianom Kočnerom, zverejnenej Denníkom N, o tom, že si s ním mal dohadovať biznis. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany Smer-SD. Už zverejnená komunikácia podľa neho nesedí so skutočnosťou. Tvrdí, že sa s Marianom K. nestretol od roku 2012.

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) uviedol, že o medializovanej komunikácii budú v Smere-SD hovoriť a nebudú ju prehliadať. "V prípade, že je to vážne, budú aj vážne dôsledky. V prípade, že sa ukáže, že to také vážne nie je, vážne dôsledky nebudú," doplnil.
 

Viac o téme: Trestné oznámenieIgor MatovičMartin Glváč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu