Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MSD zmení vedenie: Ak zostane Kolesík šéfom, hrozia odchody!

Andrej Kolesík
Andrej Kolesík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mladí sociálni demokrati (MSD) rozhodnú na sobotňajšom sneme v Bratislave (2. 2.) o zmene vedenia. Mali by vymeniť šéfa Andreja Kolesíka. Pokiaľ k jeho výmene nedôjde, MSD sa chystajú opustiť niektorí predstavitelia.

Prípadné odchody pripúšťa v takomto prípade aj možný Kolesíkov nástupca podpredseda MSD a poslanec Smeru-SD Otto Brixi. "Ak niečo nefunguje ako má, tak ľudí, ktorí to chcú robiť seriózne a ktorým na tom záleží, to trápi," povedal dnes.

Brixi nevylučuje, že by sa uchádzal o post predsedu. "V politike nevylučujem nič," povedal Brixi. Brixi očakáva pomerne veľké zmeny vo vedení MSD. "Praktický život ukázal, že sú asi potrebné," poznamenal. Výmene Kolesíka dáva Brixi veľmi veľkú šancu. Hovorí o "šanci hraničiacej s istotou".

Obmenu v sobotu čakajú aj podpredsednícke posty, napríklad podpredsedovia Anton Martvoň (poslanec NR SR za Smer-SD) a Katarína Neveďalová (europoslankyňa Smeru-SD) už o túto funkciu nemajú záujem. Do vedenia MSD by mohol kandidovať aj Ján Hrubý, ktorý bol jedným z neúspešných Kolesíkových nominantov vo voľbe členov Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN). Nominácie do vedenia MSD ešte dorieši dnes.

Predsedu mládežníckej organizácie Kolesíka viacerí členovia MSD kritizovali za jeho klamstvo pred kamerou denníka SME. Kolesík klamal, keď tvrdil, že pri voľbe členov Správnej rady Ústavu pamäti národa nerozdával svojim poslaneckým kolegom lístočky s menami kandidátov, ktorých presadzoval. Za lož sa následne ospravedlnil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu