Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jednomyseľne zvolený Gedra chce zastupovať mladých: Nemajú to jednoduché!

Jozef Gedra
Jozef Gedra (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Mladí sociálni demokrati (MSD) majú po svojom dnešnom sneme nového predsedu. Stal sa ním Jozef Gedra, ktorý získal jednomyseľnú podporu. Vo voľbách bolo odovzdaných 53 platných lístkov. Celkovo sa na sneme v Bratislave zúčastnilo 60 delegátov. Gedra nahradil vo funkcii doterajšieho šéfa Andreja Kolesíka.

Bývalí podpredsedovia Anton Martvoň (poslanec NR SR za Smer-SD) a Katarína Neveďalová (europoslankyňa Smeru-SD), ktorí už nemali záujem o túto funkciu, sa stali spolu s bývalým ústredným tajomníkom Jurajom Hamuľákom členmi kontrolnej komisie MSD. Za ústredného tajomníka zvolili delegáti Jána Hrubého.

Podpredsedom naďalej ostáva poslanec Smeru-SD Otto Brixi. Ten konštatoval pokojnú a priateľskú atmosféru dnešného snemu, ktorá sa zaobišla bez intríg a zákulisnej nevraživosti. Podpredsednícku pozíciu si udržal aj Martin Bohát, štvoricu dopĺňajú Andrej Hutta a Michal Mikula.

"Chceme zastupovať záujmy mladých ľudí. Dnes to mladí ľudia nemajú jednoduché a je potrebné, aby sa ich niekto zastal," vysvetlil aktuálne plány Gedra.

Najbližšie predsedníctvo MSD chce dohodnúť program a tézy na nadchádzajúce obdobie. Zámerom nového vedenia je prinášať kvalitné alternatívy v oblasti mládežníckej politiky, vzdelávania a ochrany životného prostredia. Taktiež majú záujem nadviazať na spoluprácu so stranou Smer-SD, avšak na úrovni autonómnej organizácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu