Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvolenská začala personálne zmeny, končia Bucha, Smolková, Šoka a Hencel

Zuzana Zvolenská
Zuzana Zvolenská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nová ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská začala krátko po svojom nástupe realizovať prvé personálne zmeny. Odvolaného šéfa detskej košickej nemocnice Petra Krcha nasledovali podľa informácií TASR šéfovia ďalších štyroch rezortných organizácií v zdravotníctve.

Odvolaný bol aj šéf najväčšej slovenskej nemocnice Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Miroslav Bucha. Rovnako vo funkcii skončili šéfka Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Andrea Smolková a riaditeľ bratislavskej štátnej záchranky Vratko Šoka. O funkciu prišiel aj šéf štátnej košickej záchrannej služby Ján Hencel.
      
"Ministerka zdravotníctva už hovorila, že na vedúcich postoch preferuje odborníkov s praxou, určite nejde o žiadne politické nominácie. Uprednostnili sa ľudia, ktorí sa venujú problematike dlhodobo a sú vnímaní ako odborníci vo svojom odbore,"
uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Čižmáriková. Zároveň sa podľa jej slov začali hĺbkové kontroly vo všetkých príspevkových organizáciách, o výsledkoch chce ministerstvo v krátkom čase informovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu