Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zvolenská pokračuje v zmenách: Končia ďalší šéfovia nemocníc

Zuzana Zvolenská
Zuzana Zvolenská

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská aj tento týždeň pokračovala v personálnych zmenách v rezortných organizáciách. Zmeny tak nastávajú na ďalších riaditeľských postoch v nemocniciach.

Podľa informácii končí aj hlavný hygienik Gabriel Šimko, na tento post sa má opäť vrátiť Ivan Rovný. Nová šéfka rezortu zároveň odvolala šéfa banskobystrickej nemocnice Michala Buceka, ktorého zatiaľ nahradí Vladimír Baláž i riaditeľa prešovskej nemocnice Ľubomíra Jacka, vymení ho Radoslav Čuha. Vo funkcii skončil aj šéf žilinskej nemocnice Juraj Hamaj, kde zatiaľ nastupuje Daniela Bekeová, ako aj riaditeľ košickej univerzitnej nemocnice Tomáš Sieber. Toho zatiaľ vystrieda Ladislav Rosocha.

Ministerka Zvolenská už odvolávala aj minulý týždeň, keď skončili deviati šéfovia rezortných organizácií v zdravotníctve. Odvolaný bol napríklad šéf najväčšej slovenskej nemocnice -  Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Miroslav Bucha. Rovnako vo funkcii skončila šéfka Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Andrea Smolková a riaditeľ bratislavskej štátnej záchranky Vratko Šoka. O funkciu prišiel aj šéf štátnej košickej záchrannej služby Ján Hencel.

"Ministerka zdravotníctva už hovorila, že na vedúcich postoch preferuje odborníkov s praxou, určite nejde o žiadne politické nominácie. Uprednostnili sa ľudia, ktorí sa venujú problematike dlhodobo a sú vnímaní ako odborníci vo svojom odbore," uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Čižmáriková. Zároveň sa podľa jej slov začali hĺbkové kontroly vo všetkých príspevkových organizáciách, o výsledkoch chce ministerstvo v krátkom čase informovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu