Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Výroky týždňa: Matovič a jeho banány, Mojsejová pôjde aj s diablom, Slota chce hlasy mladých dievčat

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

4. december
"Len hlupák by si nekúpil zlatý traktor za cenu obyčajného traktora. A potom by si ho roztavil na zlaté tehličky." Šéf SNS Ján Slota to povedal v súvislosti s kauzou predaja platinových sitiek v Správe štátnych hmotných rezerv SR.

7. december
"Hviezda ĽS-HZDS zhasla a už nikdy svietiť nebude. Nemá už čo ponúknuť." Zakladateľ Strany moderného Slovenska a bývalý podpredseda HZDS Milan Urbáni hovoril o šanciach HZDS v nadchádzajúcich marcových voľbách.

8. december
"Rád by som nechal aspoň kilo-dve v hladujúcej Afrike.“ Minister životného prostredia József Nagy to napísal na svojom facebookovom profile po tom, čo si vychutnal ranný beh po pláži juhoafrického Durbanu, kde sa zúčastnil na konferencii ku klimatickým zmenám.

"Okrem toho, že zabili strašne veľa dobrých návrhov sa mi chce zvracať z týchto ľudí, ktorí vždy pred voľbami sľubujú dvojnásobné platy a zrušenie imunity, ale vždy to nakoniec zahrajú tak, aby si po skončení rokovania v parlamente mohli dať svoj obligátny koňačik a beztrestne sadnúť za volant.“ Šéfovi parlamentu Pavlovi Hrušovskému to povedal Martin Chren z SaS, ktorý bol znechutený z výsledku parlamentného hlasovania. Žiadal, aby sa osobitne hlasovalo o odsunutí novely, ktorou sa má zrušiť priestupková imunita poslancov.

"Aj s diablom pôjdem a budem rokovať, keď mi splnia to, čo chcem ja.“ Vyhlásila to košická podnikateľka Nora Mojsejová, ktorá povedie do volieb novovzniknutú Stranu slobodné slovo Nory Mojsejovej. Koaličnú spoluprácu nevylúčila s nikým.

"Na každý stôl sme odovzdali po jednom banáne, pretože je to potrava pre opice a tiež preto, že je zahnutý a pre boľševikov to pripomína kosák. Boli sme radi, že sa toho niektorí chopili a ešte si vypýtali dupľu.“ Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič tak reagoval na hlasovanie poslancov o štátnom rozpočte. Podľa neho sa správajú ako cvičené opičky.

"Verím, že tento mladý sympatický Lipták osloví predovšetkým mladé dievčatá, ktoré myslia vlastenecky." Ján Slota predstavil novú posilu v SNS. Národniarsky káder doplní hokejista Marek Uram, ktorý sa bude o hlasy voličov uchádzať z 20. miesta ako jediný nečlen SNS.

10. december
"Stelesňuje to najhoršie, čo v slovenskej politike máme. Kedysi kryl všetky prešľapy a kriváctva mečiarovského režimu, dnes sa správa akoby člen Ficovho Smeru." Na adresu prezidenta Ivana Gašparoviča to na svojom blogu uviedol Ondrej Dostál z OKS.

"Keď sa dostaneme do parlamentu, budeme skákať meter dvadsať a bude veľká žúrka. Alkohol bude tiecť prúdom a my po ňom. Keď nepostúpime, žúrka bude aj tak.“ Vyhlásil to líder novovzniknutej strany Hudobná strana pre každého Peter „KUKO“ Hrivňák z hudobnej skupiny Horkýže slíže.

"Mohli byť aj platinové (odznaky), ale platinu už ukradli.“ Šéf Smeru Robert Fico sa pokúsil o aktuálny vtip na adresu kauzy lacného predaja platinových sitiek. Na sneme v Košiciach tak Fico udeľoval aktívnym funkcionárom strany zlaté odznaky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu