Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hokejista Uram kandiduje za SNS, Slota verí, že osloví mladé dievčatá

Hokejista Marek Uram
Hokejista Marek Uram (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenskú národnú stranu (SNS) povedie do predčasných parlamentných volieb predseda Ján Slota, jeho prvý podpredseda Andrej Danko a šéf klubu SNS Rafael Rafaj. Národniarsky káder doplní hokejista Marek Uram, ktorý sa bude o hlasy voličov uchádzať z 20. miesta ako jediný nečlen SNS.

"Verím, že tento mladý sympatický Lipták osloví predovšetkým mladé dievčatá, ktoré myslia vlastenecky," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii Slota.

Štvrté miesto na kandidátke obsadil exminister školstva Ján Mikolaj, nasleduje Ján Ikréniy, poslanec Štefan Zelník, Peter Petko, poslankyňa Milada Belásová, Milan Frič a prvú desiatku uzatvára exminister pôdohospodárstva Miroslav Jureňa. Druhú desiatku otvára trenčiansky krajský predseda strany Roman Stopka, nasleduje Peter Pamula, 13. miesto obsadil Adrián Kucek. Nasleduje Marek Massay, ktorý je zodpovedný za predvolebnú kampaň národniarov, Miroslav Gábriš, Róbert Zwinger, Marián Bednár, poslanec Dušan Švatner, novinár Pavel Kapusta a 20. miesto patrí už spomínanému Uramovi.

"Na kandidátke dávame priestor aj novým tváram. Sú tam starí kozáci aj úplne mladí ľudia a som presvedčený, že ten štafetný kolík, ktorý tu predám najmä tým mladým, ponesú so cťou a hrdosťou, že kandidujú za SNS," povedal Slota. Verí, že dovedie SNS do víťazného ťaženia do slovenského parlamentu s tým, že po určitom čase nechá túto štafetu mladým v parlamente a on sa bude venovať viac politickej činnosti v strane.

Slota ďalej zdôraznil, že SNS vždy robila len pre svoj národ a v tom mieni pokračovať. Zároveň vyzval politické strany, "aby sa vykašľali na internaticonály, lebo každá pozerá len sama na seba a predstavitelia internacionál zo zahraničia pozerajú na malé Slovensko cez prsty a hocikedy ho odkopnú".

Termín na predkladanie kandidačných listín uplynie politickým stranám v nedeľu (11.12.) o polnoci. Jednou z podmienok, aby bola kandidačná listina zaregistrovaná, je zloženie kaucie vo výške 16.596 eur. Predčasné voľby sa uskutočnia 10. marca 2012.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu