Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Do volieb idú aj hudobníci: Chcú povinné spievanie na úradoch a zákaz diskoték!

Horkýže slýže idú do politiky
Horkýže slýže idú do politiky

BRATISLAVA – S novými stranami akoby sa pred budúcoročnými voľbami roztrhlo vrece. Ďalšou na scéne je aj Hudobná strana pre každého (HSPK), ktorú dnes predstavil v Bratislave líder skupiny Horkýže slíže Peter „KUKO“ Hrivňák. Ten má byť aj jej predsedom.

V aktuálnom registri politických subjektov sa takáto strana zatiaľ nenachádza. Hrivňák na tlačovej besede dnes povedal, že strana vznikla odkúpením značky inej politickej strany. Viac prezradiť nechcel, vraj kto je za stranou, sa verejnosť dozvie v pondelok. Uviedol len, že okrem členov skupiny Horkýže slíže majú vo voľbách kandidovať aj členovia skupín POLEMIC a KONFLIKT. „Nie je to recesia. Je to na vážno. Takýto subjekt je možný. Aj hudbou sa dá osloviť ľudí, mládež aj dospelých,“ vyhlásil Hrivňák.

Avizovaná strana podľa neho nemá veľké ambície. „Ale kto to neskúsi, tak sa nikdy nedozvie,“ uviedol. Hudobná strana sa chce dostať do parlamentu. „Náš cieľ je ísť štvrtou cestou. Niektoré strany sa oháňajú treťou cestou, my to chceme skúsiť štvrtou cestou,“ vyhlásil líder údajnej strany. Hudobníci prišli dnes pred novinárov v oblekoch, ktoré mnohí oprášili od svadby. „Chceme s vážnou tvárou povedať, že to s kandidatúrou myslíme vážne,“ zdôraznil.

Zatiaľ oficiálne neexistujúca nová strana má už pripravený aj desaťbodový program. Chce viac financií do kultúrnych akcií v regiónoch a školách. Chce viac kultúry do parlamentu. Pred každým rokovaním sa má spievať hymna, alebo iná národná pieseň.

Vo februári plánujú hudobníci mítingy v menších okresných mestách, výnimkou bude míting v Nitre. Na mítingoch budú variť guláš, pivo, vystúpia kapely. Rozdávať sa budú balóniky, vlajočky. „Keď sa dostaneme do parlamentu, budeme skákať meter dvadsať a bude veľká žúrka. Alkohol bude tiecť prúdom a my po ňom. Keď nepostúpime, žúrka bude aj tak,“ vyhlásil Hrivňák.

Podľa podpredsedu Hudobnej strany pre každého Juraja „Doktora“ Štefánika ľudia budú prekvapení, kto stojí za stranou. Prezradil, že strana bude presadzovať, aby sa každý párny deň na všetkých úradoch spievalo. Ďalšou novinkou na Slovensku by mal byť aj zákaz diskoték, ktorý chce strana presadiť zákonom.

V školách sa budú učiť hudobné predmety Rock, Ska, Punk alebo Funky. Deti, ktoré sú hluché ako poleno si namiesto toho môžu vybrať šport. "Nemusíte sa obávať, ak máte deti, ktoré nevedia spievať, že sa na ne bude tlačiť," prisľúbil Kuko. Na februárových mítingoch v menších mestách avizujú hudbu, pivo a skvelú náladu.

Tlačovka - HSPK

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu