Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Urbáni: Hviezda ĽS-HZDS zhasla a už nikdy svietiť nebude

Milan Urbáni
Milan Urbáni

BRATISLAVA - Bývalý podpredseda ĽS-HZDS, v súčasnosti zakladateľ Strany moderného Slovenska Milan Urbáni sa nechystá kandidovať v nadchádzajúcich predčasných parlamentných voľbách a volebný úspech nepredpokladá ani v prípade svojej bývalej strany.

"Hviezda ĽS-HZDS zhasla a už nikdy svietiť nebude. Nemá už čo ponúknuť," povedal dnes Urbáni.

Zároveň poprel medializované informácie, podľa ktorých mal rokovať o kandidatúre za iniciatívu 99%. "Hovoril som, že rokujeme o podpore vo voľbách s niektorými stranami, ale nie o iniciatíve 99%. To si vymysleli novinári," vyhlásil Urbáni. Dodal, že v týchto voľbách nevylučuje svoju podporu niektorej z kandidujúcich strán, sám sa však do predvolebného boja nechystá.

"So Stranou moderného Slovenska pôjdeme do 'vuckárskych' volieb a potom už do každých ďalších. Hoci sme počítali s tým, že súčasná vláda svoje volebné obdobie nedokončí, s predčasnými voľbami som až takto skoro nerátal," dodal Urbáni, podľa ktorého nemá zmysel ísť do volebnej kampane skôr, ako je strana na ňu pripravená.

Strana moderného Slovenska podľa neho v súčasnosti dolaďuje program a zloženie tieňového kabinetu. Za kľúčovú otázku považuje riešenie najmä otázok zamestnanosti, chce však do verejnej diskusie dostať aj témy elektronizácie volieb a nového využívania inštitútu referenda.

Čo sa týka bývalých kolegov z politiky, Urbáni je v kontakte aj so Zdenkou Kramplovou. "Pokiaľ ja viem, v súčasnosti sa politicky neangažuje. Veľa robíme s Ivanom Valentovičom (exminister zdravotníctva za Smer-SD, pozn.)," poznamenal Urbáni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu