Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Výroky týždňa: Hrušovský o vínku, Gašparovič o vyznávačovi Hitlera a Radičovej mlčanie

Národná rada SR Zobraziť galériu (2)
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

22. august – „Líder kandidátky nebude prvý, ale posledný. Nebudeme mať predný, ale zadný náhon." Povedal to Jozef Viskupič z Obyčaných ľudí. Na kandidátke novej politickej strany, ktorú plánujú založiť štyria členovia hnutia, chcú byť na posledných miestach, tak ako v predchádzajúcich parlamentných voľbách v roku 2010.

23. august – „Moja manželka by sa takej hlúposti nezúčastnila.“ Predseda parlamentu Richard Sulík reagoval na otázku, čo by robil, keby sa jeho drahá prihlásila do reality šou, kde by sa nechala zavrieť do domu s ďalšími súťažiacimi podobne, ako to urobila manželka britského parlamentu Sally Bercow.

23. august – „Zdá sa, že premiérka sa snaží celé svoje stanovisko zamiesť pod koberec mlčaním a myslí si, že tým, že nebude odpovedať na otázky, celý prípad vyhnije a po istom období sa na to nikto nebude pýtať, lebo to nikoho nebude zaujímať.“ Predseda Smeru Robert Fico sa na tlačovej besede vyjadril ku kauze daňového riaditeľstva. Jedinú Radičovej možnosť, ako obnoviť rešpekt voči svojej osobe a voči úradu premiéra vidí v tom, že odvolá ministra financií Ivana Mikloša.

24. august – „V čase, keď budem považovať za potrebné, poviem. Nebude niekto určovať, kedy mám rozprávať. Nemá na to právo.“ Premiérka Iveta Radičová to povedala v reakcii na vyhlásenia Roberta Fica v súvislosti s kauzou daňového riaditeľstva v Košiciach.

24. august – „Vystaviť sochu Esterházyho, ktorý bol vyznávačom Hitlera a fašizmu v Košiciach, je nesprávne.“ Ivan Gašparovič to uviedol v rozhovore pre najnovšie vydanie dvojtýždenníka Bojovník, v ktorom kritizoval odhaľovanie sôch aj ďalším kontroverzným postavám slovenskej histórie.

24. august – „Ja som už viackrát povedal, že je neprijateľné, aby sme na Slovensku mali triedu ľudí, ktorí stoja nad zákonom, a ktorí si vždy nájdu niekoho, kto ich v tom ich výlučnom postavení podporí. A dnes to žiaľ robí generálna prokuratúra.“ Minister vnútra Daniel Lipšic obvinil generálnu prokuratúru, že podporuje poslancov parlamentu Igora Štefanova z SNS a bývalého člena KDH Andreja Ďurkovského. Tí by mali byť podľa neho trestne stíhaní, v čom však prekáža poslanecká imunita.

25. august – „V júni som uzavrel dohodu s beneficientom, ktorým je dobročinná organizácia. V jeseni začne tento dar používať.“ Minister dopravy Ján Figeľ po desiatich mesiacoch hľadania našiel charitu, ktorej údajne lukratívnu nehnuteľnosť venuje.

26. august – „Nie, nie. Obyčajne takéto akcie pripravujeme v takom oficiálnom akomsi prostredí. Netreba zľahčovať, treba skôr tie decká inšpirovať a treba ich aj povzbudzovať. To je generácia, ktorej patrí budúcnosť.“ Týmito slovami bývalý predseda KDH Pavol Hrušovský poprel, že by si pred začiatkom simulovanej Hodiny otázok, vypil vínko. Na akcii pre malých poslucháčov Detskej univerzity Komenského sa po rokovacej sále parlamentu pohyboval v povznesenej nálade.

28. august – „Chceli rýchlo zakročiť, aby ukázali Maďarsku. A čo im ukázali? Nič, akurát našich občanov vyhadzujeme z registra.“ Líder Mostu-Híd Béla Bugár sa kriticky vyjadril ku krokom bývalej vlády. Postupy Ficovho kabinetu ohľadom maďarského dvojakého občianstva považuje za hysterickú reakciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu