Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Výroky týždňa: Mečiarova senilita, hysterický Fico a klamárka Radičová

Národná rada SR
Národná rada SR

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

16. august – „Keď pozeráte na kamennú dlažbu, nie je vám všetko jedno.“ Jozef Viskupič z Obyčajných ľudí spomínal na zoskok zo 40 metrovej výšky, ktorý absolvoval na Trojičnom námestí v Trnave.

16. august – „Slota rozdáva rozumy Ivete Radičovej, Robertovi Ficovi a mne, iba sebe nevie poradiť, aby robil politiku a nie z národného cítenia spoločnosťs ručením obmedzeným." Tieto kritické slová na adresu šéfa SNS Jána Slotu povedal predseda HZDS Vladimír Mečiar.

16. august – „Keď ich nájdem, tak ich zanesiem.“ Nezávislý poslanec a líder Obyčajných ľudí Igor Matovič zatiaľ nepredložil generálnej prokuratúre písomné dôkazy o údajnej korupcii medzi politikmi, o ktorých hovoril vo svojej výpovedi 29. júla. Obsah materiálov nechcel konkretizovať, obmedzil sa na konštatovanie, že medzi nimi nie je zoznam politických nominantov, ktorý sľúbil verejnosti zverejniť.

17. august – „Premiérka Iveta Radičová je neschopná, klamárka a podozrivá z korupcie.“ Predseda Smeru Robert Fico to vyhlásil s tým, že Radičová o korupcii v kauze Osrblie vedela.

17. august – „Pred chvíľou sme videli neuveriteľnú hystériu jedného muža, a to sa hovorí, že ženy sú hysterické, no teda dobrý výkon herecký.“ Iveta Radičová reagovala na vyjadrenia Roberta Fica, ktorý o nej povedal, že je neschopná, klamárka a podozrivá z korupcie.

17. august – „Dlhšie pôsobenie už znamená nebezpečenstvo, že diplomat je skôr zaľúbený do krajiny svojho pôsobenia ako do svojej vlasti.“ Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda vysvetlil júnové odvolanie 11 veľvyslancov. Podľa neho sú „štandardom v našej civilizácii“ štyri roky pôsobenia veľvyslanca a „ihriskom“ tri až päť rokov.

17. august – „Ja nevnímam Matoviča a tú jeho stranu za väčšie bezpečnostné riziko, než aké pre mňa predstavujú niektorí poslanci vládnej koalície, ktorí sa potulujú po parlamente. Sú tam ľudia, ktorých nebudem menovať, ale stačí si pozrieť históriu jednotlivých hlasovaní.“ Minister obrany Ľubomír Galko nevníma Igora Matoviča a jeho ambície založiť si vlastnú stranu ako bezpečnostné riziko pre zachovanie vládnej väčšiny.

17. august – „Napriek tomu, že Robert Fico pri moci nie je, zvoláva predstaviteľov politických strán s cieľom poníženia vlády a populistického divadla a nie konštruktívneho riešenia, pretože zatiaľ nám tlmočí len názory socialistov zo zahraničia. No politického dialógu v skutočnosti nie je schopný.“ Andrej Danko z SNS kriticky hodnotí správanie predsedu Smeru Roberta Fica, ktorý iniciuje stretnutie politických strán, aby sa dohodli na riešení krízy eurozóny. Tvrdí, že je to výsledok tlaku európskych socialistov.

18. august – „Ani si nemyslíme, že Fico je ten, kto má v tejto veci rokovať. Tá jeho pozícia je zvláštna v tom, že on hovorí na jednej strane, že to treba podporiť a aj oni to chcú podporiť, ale na druhej strane, že to nepodporia, pokiaľ tam nebude, neviem koľko podpisov. To mi pripadá ako anekdota spred roka 1989: "Mám svoj názor, ale nesúhlasím s ním.“ Predseda OKS Peter Zajac takto reagoval na to, že Robert Fico nepozval jeho stranu na rokovanie o zmenách v eurovale. Konštatoval, že jeho strana by na rokovania nešla ani v prípade, ak by pozvanie dostala.

19. august – „Ako mám vedieť, s čím to súvisí? Keď vás niekto prepadne za bieleho dňa, viete povedať prečo to je, keď sa k tomu nikto neprihlási?“ Takto reagoval poradca šéfa Mostu-Híd Bélu Bugára Frederik Buza v súvislosti so záhadným útokom, ktorý sa odohral ešte 6. júla na Bajkalskej ulici v Bratislave. Buzu tu neznámi útočníci vytiahli z auta a dobili bejzbalovými pálkami.

20. august – „Neznížim sa k takým výpadom, aké v poslednej dobe robí pán Mečiar voči mojej osobe. Je mi to skutočne ľúto, pretože už sa asi prejavuje starecká senilita a tá jeho nevraživosť, nenávisť a paranoja, ktorú v sebe asi nosí celý život.“ Ján Slota nechcel priamo reagovať na výroky Vladimíra Mečiara, podľa ktorých je líder SNS "veľkým omylom a chybou" slovenskej politiky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu