Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hrušovský prišiel medzi deti v povznesenej nálade: Víno som nepil!

Pavol Hrušovský prišiel do parlamentu v povznesenej nálade.
Pavol Hrušovský prišiel do parlamentu v povznesenej nálade. (Zdroj: Topky.sk, SITA)

BRATISLAVA – Takmer 150 poslucháčov Detskej Univerzity Komenského vo štvrtok počas simulovanej Hodiny otázok spovedalo predstaviteľov slovenskej vlády. Viac ako ich odpovede však deti zaujala povznesená nálada podpredsedu parlamentu Pavla Hrušovského. Ten sa totiž prechádzal po sále, prisadol si k študentom, dokonca ho zmohla únava a na chvíľu zadriemal. Aj keď celý čas hovoril o rodine, sám sa pred deťmi nesprával príkladne.

Každoročná akcia pre deti základných škôl, ktorú od roku 2003 organizuje herec a riaditeľ divadla Aréna Juraj Kukura, sa v parlamente uskutočnila aj tento rok. Priebeh Hodiny otázok však spestril bývalý predseda KDH Pavol Hrušovský. Ten si totiž počas odpovedania členov vlády na otázky detí sadol medzi prekvapených študentov a prehodil s nimi zopár slov. 

Keď sa presunul späť medzi svojich politických kolegov, našiel si inú zábavu. So smiechom ukazoval predsedovi parlamentu Richardovi Sulíkovi a jeho straníckemu kolegovi z SaS Jurajovi Drobovi podpiskartu zrejme jedného z prítomných politikov, ktorá ho zjavne pobavila. Na jednu z otázok detí sa politik dokonca prihlásil, aj keď nebola adresovaná jemu. Rozhovoril sa o dôležitosti rodiny a jej podstate pri výchove detí. Ku koncu stretnutia sa prejavila zrejme únava, keď na pár chvíľ privrel oči a zadriemal.

To, či si dal pred začiatkom Hodiny otázok vínko, však poprel. „Nie, nie. Obyčajne takéto akcie pripravujeme v takom oficiálnom akomsi prostredí. Netreba zľahčovať, treba skôr tie decká inšpirovať a treba ich aj povzbudzovať. To je generácia, ktorej patrí budúcnosť.“

To, čo však nebolo počuť na hlase, bolo cítiť. Potvrdili nám to viacerí, okolo ktorých Hrušovský prechádzal, dokonca aj jedno z detí.

Hrušovský v povznesenej nálade

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu