Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Výroky týždňa: Matovič sa spovedal, prezident urobil zázrak, teraz chce pokoj!

Národná rada SR
Národná rada SR (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú aj dnes. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

25. júl – „Miesto toho, aby polícia postupovala v tichosti a obozretne, aby akcia mohla prebehnúť úspešne, nové vedenie zboru v snahe predviesť sa pred verejnosťou, informáciu zverejnilo a zároveň nepravdivo a nespravodlivo obvinilo predchádzajúce vedenie PZ, že sa neusilovalo Mella dolapiť.“ Bezpečnostný analytik Milan Žitný je presvedčený, že za normálnych okolností by malo byť chytenie hornonitianskeho bossa Karola Mella rutinnou záležitosťou. Prvej chyby sa podľa neho dopustila polícia. Minulý rok zverejnila informáciu, že neslávne známy Mello, ktorý bol roky na úteku, bol zadržaný v Poľsku a čaká na vydanie.

27. júl – „Stal sa zázrak! Takýto okamih treba využiť, podať pero a dekrét na menovanie generálneho prokurátora Čenteša :)“ Tento status si na svoj profil zavesila poslankyňa za KDH Jana Žitňanská po tom, čo prezident podpísal novelu Zákonníka práce.

28. júl – „Prax ukáže, že nám klesne nezamestnanosť, ľudia budú mať viac práce za vyššie platy. Som presvedčený, že do roka až dvoch klesne nezamestnanosť pod 10 %.“  Ľudovít Kaník z SDKÚ reagoval na otázku čitateľa počas online rozhovoru k novele Zákonníka práce, ktorý odobril svojím podpisom prezident. Čitateľ tvrdí, že nový ZP je v prospech zamestnávateľa a nie zamestnanca.

28. júl – „Ja som prvý človek v tejto republike, ktorý som po roku 89 odsúdený za právny názor.“ Predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin sa ide súdiť so štátom, do Štrasburgu chce poslať svoj disciplinárny trest. Dôvodom je verdikt ústavného súdu, ktorý mu siahol na plat za to, že opakovane neumožnil štátny audit ministerstva financií na NS SR.

29. júl – „Vyhlasujeme, že triedne násilie je nevyhnutné na dosiahnutie a udržanie diktatúry proletariátu.“ Takéto a iné vyjadrenia sa objavili na internetovej stránke Revolučnej komunistickej strany, ktorá však podľa ministerstva vnútra nie je na Slovensku zaregistrovaná. Polícia tvrdí, že strana na svojej stránke prezentuje určité extrémne názory od konca roka 2009. Rovnako aj to, že ju monitoruje a v prípade hrozby zasiahne.

29. júl – Takýto pocit mávam na spovedi, vylial som si srdce a povedal všetko, čo viem.“ Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič bol na Generálnej prokuratúre vypovedať o údajnej korupcii medzi politikmi, o ktorej sa rozhovoril pred médiami.

29. júl – „Chce mať svätý pokoj.“ Povedal to hovorca prezidenta Ivana Gašparoviča Marek Trubač, ktorý nám takto odpovedal na otázku, či prezident plánuje nejaké aktivity počas svojej dovolenky v Chorvátsku.

31. júl – „Som zlý kamoš. Niektorí odo mňa chceli, aby som zvrátil rozhodnutie, ktoré urobil minister alebo nejaký ich nadriadený... Nie som ani za to, aby sme ľudí nominovali po tejto linke, ale ani aby sme niekomu zachraňovali prdel tým, že sa budeme prihovárať, aby ho nevyhodili." Obyčajný človek Igor Matovič je principiálne presvedčený o tom, že funkcie vo verejnej správe by mali byť obsadzované na základe odbornosti a nie podľa toho, aké má kto známosti. Z tohto dôvodu sa nezastal dokonca ani vlastných kamarátov, ktorým hrozila strata pracovného miesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu