Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Figeľ po 10 mesiacoch prišiel na to, komu daruje byt!

Ján Figeľ Zobraziť galériu (2)
Ján Figeľ

BRATISLAVA - Poriadne "načas" si dal šéf KDH Ján Figeľ, ktorý hľadal nového vlastníka pre svoj byt. Štvorizbák v bratislavskom Starom Meste dostal v roku 2000. Od mesta ho kúpil za 54-tisíc korún, za čo bol po prevalení kauzy s prideľovanými bytmi kritizovaný. Avizoval teda, že byt daruje.

Figeľ napokon po desiatich mesiacoch hľadania našiel charitu, ktorej údajne lukratívnu nehnuteľnosť venuje. Napísal o tom portál Hospodárskych novín.

„V júni som uzavrel dohodu s beneficientom, ktorým je dobročinná organizácia. V jeseni začne tento dar používať,“ uviedol pre HN Figeľ. Názov organizácie neuviedol.

Všetky informácie plánuje minister dopravy zverejniť, až keď sa do bytu nasťahuje jeho nový vlastník. Šéf KDH dostal mestský byt v čase, keď bol primátorom jeho stranícky kolega Andrej Ďurkovský. Neskôr ho podľa platného zákona odkúpil za cenu, ktorá nezodpovedala trhovej.

O prípade informovali médiá vlani v októbri. Figeľ deň po zverejnení oznámil, že byt venuje charite. Mesiace však tvrdil, že nevie nájsť správneho adresáta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu