Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ministerstvo investícií žiadny list z Európskej komisie podľa Rašiho nedostalo

Richard Raši Zobraziť galériu (2)
Richard Raši (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ktoré je riadiacim orgánom Operačného programu Slovensko, žiadny list z Európskej komisie (EK) nedostalo. Uviedol to v pondelok šéf rezortu Richard Raši (Hlas-SD) v reakcii na tlačovú konferenciu opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS).

VIDEO Tlačová konferencia strany Progresívne Slovensko na tému vláda ohrozuje európske peniaze

Tlačová konferencia strany Progresívne Slovensko na tému Vláda ohrozuje európske peniaze (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Raši doplnil, že sa k obsahu listu nevedia vyjadriť, keďže ho nedostali. "Progresívci však v europarlamente aj v Európskej komisii rozbehli silnú kampaň proti záujmom Slovenska a namiesto toho, aby za vlastnú krajinu bojovali, tak prilievajú len olej do ohňa," uviedol.

Ministerstvo investícií žiadny list
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Slovensko zostane právnym štátom podľa ministra aj po tom, ako nová trestná novela nadobudne účinnosť. "Pokiaľ má ktorýkoľvek euroúradník pochybnosti, môže prísť na Slovensko a radi mu naše postoje objektívne vysvetlíme. A vyzývam Progresívne Slovensko, aby nešírilo paniku a aby sa aj jeho europoslanci postavili za záujmy Slovenskej republiky," dodal.

Predstavitelia PS v pondelok na tlačovej konferencii informovali o tom, že EK zaslala Slovensku dva listy, v ktorých varuje, že krajina môže prísť o peniaze z EÚ. Schvaľovanie novely Trestného zákona malo byť totiž v rozpore s európskym právom.

Viac o téme: Richard RašiPSEurópska KomisiaMinisterstvo investícií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu