Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIRRI vyhlásilo výzvu na skvalitnenie prostredia v sídlach za 70 mil. eur

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR zverejnilo výzvu na skvalitnenie životného prostredia v sídlach vo výške takmer 70 miliónov eur. Peniaze sú určené na podporu rozvoja prvkov zelených a vodných plôch, ako napríklad na revitalizáciu a tvorbu parkov, kvetinových záhonov či líniovej zelene pri komunikáciách. V oblasti vodných plôch sú to retenčné plochy, jazierka, rybníky, ale aj infiltračné povrchy peších komunikácií či spevnené plochy a parkoviská. V pondelok o tom informoval minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

Požiadať o peniaze môžu všetky obce, mestá či združenia obcí, ale aj vyššie územné celky a rozpočtové či príspevkové organizácie, ktorých zriaďovateľom je obec, mesto alebo vyšší územný celok. Výzva je však otvorená napríklad aj občianskym združeniam, cirkvi alebo neziskovým organizáciám. Podmienkou je, aby žiadateľ preukázal vznik minimálne rok pred dátumom predloženia žiadosti.

aktuálne video

MIRRI vyhlasuje výzvu vo výške 70 mil. eur na podporu rozvoja infraštruktúry v obciach a mestách (Zdroj: TASR/ Jakub Popelka)

Oprávnené výdavky na jednotlivé projekty by mali byť vyššie ako 200-tisíc eur. Raši o príspevok očakáva veľký záujem a samosprávam preto odporučil, aby sa prihlásili čo najskôr. Minister avizoval, že sa konečná suma na túto výzvu môže ešte o desať miliónov eur zvýšiť.

Oprávneným výdavkom by mala byť aj projektová dokumentácia. Dôležité je podľa ministra i to, aby bola projektová dokumentácia v stave, keď je vydané alebo sa chystá vydanie stavebného povolenia, prípadne je potrebné vyjadrenie stavebného úradu, že nemá námietky.

Viac o téme: FinancieInfraštruktúraRozvojRichard RašiPeniazeMIRRI SRZelené a modré
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu