Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Hyenizmus v priamom prenose: Muž priamo z lôžka šíril HOAX o prázdnom covid oddelení!

Muž šíril hoaxové video o tom, že je vraj na covid oddelení sám. Zobraziť galériu (3)
Muž šíril hoaxové video o tom, že je vraj na covid oddelení sám. (Zdroj: Facebook/P.R., gettyimages.com)

BRATISLAVA - Tak toto sa len tak nevidí. Už sme videli zo strany antivaxerov a podobných skupín rôzne nepodložené názory o tom, ako vakcíny nie sú účinné, či to, že covid-19 je len chripôčka, no ešte sa v našich končinách nestalo, že by niekto niečo podobné šíril aj vo chvíli, keď sa sám ocitol priamo na covid oddelení a na lôžku! Istý muž s pozitívnym testom si z pandémie urobil ľahkovážnosť aj na tomto nepríjemnom mieste a so zápalom pľúc!

Muž totiž priamo z lôžka v nemocnici na Kramároch na covid oddelení šíril prostredníctvom videa na sociálnej sieti názor, že je na ňom takmer sám a popisuje svoj stav, kedy mu bol potvrdený pozitívny test na covid, a že má zápal pľúc, pričom lekárom je to vraj "jedno". "Hlásim sa vám z covidového centra na Kramároch, po štyroch testoch bol vraj jeden pozitívny. To, že má človek zápal pľúc nie je smerodatné, máme mať covid-19. Na covidovom centre je to tu tak preplnené, že sa tu tlačíme, pozrite sa," ironicky popisuje muž na videu, ktorý ukazuje prázdne lôžka v miestnosti, kde sa nachádza, pričom je to tam vraj prázdne. Dodal, že vraj "takto sa vytvárajú covidové štatistiky na Slovensku".

KORONAVÍRUS Hyenizmus v priamom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Čoskoro ho začala riešiť policajná stánka o hoaxoch

Video sa čoskoro stalo "hitom" antivaxerskej spoločnosti na sociálnej sieti, no dlho sa na účte dotyčného muža neujalo, keďže ho sám vymazal. Začala sa mu hneď venovať stránka o hoaxoch a podvodoch, ktorá patrí pod policajnú záštitu. "Toto je pravdepodobne najodpudivejší prípad, ktorý sa od vypuknutia pandémie koronavírusu na Slovensku stal," popisuje stránka video tohto muža, ktorý podľa nich vraj zavádza a klame.

Stránka preto kontaktovala samotnú Univerzitnú nemocnicu Bratislava a zistili prekvapujúce veci. Napríklad aj to, že muž sa vraj v čase nakrútenia videa nenachádzal na Covid oddelení, ako tvrdil, bol v tom čase v izolačných priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia a je už momentálne na Covid oddelení, kde je 55 pacientov, z ktorých je 80% nezaočkovaných. 

Čo na to nemocnica?

K celému zavádzajúcemu videu sa už vyjadrila v samostatnom stanovisku aj nemocnica. "Osoba vo videu sa nachádza v priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia v Nemocnici akad. L.Dérera na Kramároch, ktoré slúžia ako izolačné priestory pre pacienta u ktorého je diagnostikované ochorenie COVID-19. Táto osoba sa nenachádza na COVID oddelení ako vo videu tvrdí, ale v izolačných priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia. Takýto pacient, ktorý má klinické príznaky ochorenia a tiež pozitívny test je v izolačných priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia uložený do doby jeho prevozu na COVID oddelenie, ktoré sa nachádza v rámci danej nemocnice," vysvetľuje nemocnica.

V Univerzitnej nemocnici Bratislava je podľa nich aktuálne hospitalizovaných 55 pacientov s ochorením COVID-19. Zdravotníci sa vraj ešte nestihli spamätať z náročného obdobia 2. vlny pandémie a dnes sa opäť denne stretávajú s náporom pacientov ( z ktorých je 80 percent nezaočkovaných) v nemocniciach, kde okrem starostlivosti na COVID oddeleniach musia poskytovať aj bielu zdravotnú starostlivosť.

"Veľmi nás mrzí takého zľahčovanie situácie a tiež zavádzanie verejnosti o tom, že nemocnice sú prázdne. Vyjadrenia osoby vo videu nie sú na mieste a absolútne neopisujú reálnu situáciu v našej nemocnici," uzavrela nemocnica.

Vraj sa mu vyhrážali, a preto video zmazal

Muž na sociálnej sieti dokonca neskôr aj vysvetlil, prečo celé video zmizlo a vraj sa mu vyhrážali. Popísal tiež svoj aktuálny zdravotný stav.

KORONAVÍRUS Hyenizmus v priamom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/P.R.)

Viac o téme: VideoMužLôžkoHoaxBratislavaKramáreCovid oddelenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu