Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rezort školstva varuje pred seminárom pre učiteľov šíriacim hoaxy a nebezpečné informácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Rezort školstva varuje pred takzvaným "vzdelávacím seminárom pre učiteľov", ktorý organizuje občianske združenie Slovenská národná rada obrodenia. Pozvánku na toto podujatie šíriace nenávisť, hoaxy a nebezpečné informácie dostali do svojich schránok učitelia. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR s tým, že účasť dôrazne neodporúča.

"Podujatie s názvom 'Vzdelávací seminár pre učiteľov' sa má uskutočniť v Ružomberku. Prezentuje sa tým, že chce učiteľov informovať o tom, ako zásadne zvýšiť účinnosť vzdelávania na základných školách. V skutočnosti ide o nebezpečnú propagandu," zdôraznili z rezortu.

archívne video

Drucker popisuje vzťah s ministrom financií: Budem sa snažiť vyrokovať pre školstvo čo najviac (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Účastníkov chcú podľa ich slov presvedčiť napríklad o tom, že inklúzia detí nie je potrebná alebo demokratická emancipácia žien je omyl. Avizovali, že program obsahuje témy od histórie, ktorá vidí Ježiša Krista ako Slováka, až po "omyly Komenského".

Ako upozornili, v programe absentujú mená odborných garantov a prednášajúcich. Webstránka, na ktorú sa mail odvoláva, takisto neobsahuje o seminári žiadnu informáciu. Zároveň prihlásení nie sú oboznámení s tým, ako sa bude narábať s ich údajmi. V žiadnej slovenskej vedeckej a univerzitnej knižnici ani v Centrálnom registri evidencie publikačnej činnosti neexistuje podľa ich slov záznam o vedeckom výskume, kde by bol autorom organizátor konferencie.

"Veríme, že pedagogickí a odborní zamestnanci a zamestnankyne škôl, ktorí a ktoré svoje vzdelanie získali relevantným štúdiom dejín, filozofie, náboženstva, etickej výchovy a ďalších disciplín, ktorým sa tento seminár chce venovať, dokážu kriticky posúdiť takúto pozvánku," dodali z ministerstva.

Viac o téme: Ministerstvo školstvaVzdelávanieUpozornenieHoaxySeminár pre učiteľovSlovenská národná rada obrodenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu