Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Horor v Bratislave: FOTO Keď policajti vtrhli do bytu, našli týranú ženu, teror znášala mesiace

Muž v byte v Petržalke týral ženu. Zobraziť galériu (2)
Muž v byte v Petržalke týral ženu. (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Piatkový zásah bratislavských policajtov ukončil fyzické a psychické utrpenie mladej ženy. Obeti bolo podľa ich opisu po dobu minimálne dvoch mesiacov spôsobované fyzické a psychické utrpenie.

Viaceré hliadky bratislavských policajtov boli v piatok (31.8.) krátko pred 22.00 hod vyslané na základe oznámenia na linke tiesňového volania na Šustekovú ulicu v Petržalke. V zmysle oznámenia mala byť pred obytným domov na uvedenej adrese fyzicky napadnutá a následne držaná v jednom z bytov mladá žena.

Policajti bezodkladne preverili a potvrdili hodnovernosť tohto oznámenia, pričom na mieste na nachádzali aj hasiči a sanitky. Nakoľko na opakované výzvy policajtov k otvoreniu dverí muž nereagoval a z bytu sa ozýval krik, na miesto bol privolaný aj policajný vyjednávač. Ten s mužom nadviazal rozhovor, no pri komunikácii s týmto mužom bolo zjavné, že u muža sa stupňuje agresivita a dochádza k priamemu ohrozeniu zdravia a života ženy nachádzajúcej sa v byte.

Muž v byte v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia - Bratislavský kraj)

Policajti s prihliadnutím na naliehavosť situácie v súlade so zákonom vykonali služobný zákrok a vnikli do bytu, kde za použitia donucovacích prostriedkov muža spacifikovali a obmedzili ho na osobnej slobode. V byte bola nájdená žena, pričom na pohľad bolo zjavné, že jej zdravotný stav si vyžaduje lekárske ošetrenie v zdravotníckom zariadení. 36-ročný muž bol po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia.


Čítajte aj: Peklo v Banskobystrickom kraji: FOTO Muž (30) týral svoju mamu, útoky sa stupňovali 


Následným vyšetrovaním bolo preukázané, že žene bolo po dobu minimálne dvoch mesiacov spôsobované fyzické a psychické utrpenie. V dôsledku tohto konania utŕžila viaceré podliatiny v oblasti tváre a celého tela, rezné a bodné rany, žene bola odopieraná strava a voľný pohyb.

Počas prehliadky bola v byte zároveň nájdená injekčná striekačka s obsahom neznámej kryštalickej látky, ako aj zelená sušená rastlina. Tie boli zaistené a odoslané na expertízu. Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu týrania blízkej a zverenej osoby a trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi. V prípade preukázania viny hrozí v súlade so zákonom za takéto konanie trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Viac o téme: PetržalkaNásilieTýranieŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu