Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Falck oficiálne končí: Prevádzkovateľom DZS bude od decembra Záchranná zdravotná služba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Novým prevádzkovateľom Dopravnej zdravotnej služby (DZS) bude od decembra spoločnosť Záchranná zdravotná služba (ZZS), a.s. SR. Dopravná zdravotná služba (DZS), ktorú Falck na Slovensku prevádzkuje od roku 2013, už nebude súčasťou portfólia skupiny na Slovensku. S účinnosťou od 1.12.2019 bude jej novým prevádzkovateľom spoločnosť Záchranná zdravotná služba SR, a.s. Informovala o tom hovorca skupiny Falck Katarína Načiniaková.

Falck dostal ponuku na predaj Dopravnej zdravotnej služby, ktorú sa rozhodol prijať. "S generálnym riaditeľom spoločnosti ZZS Ernestom Cabanom sme sa dohodli na prevzatí práv a povinností všetkých zamestnancov, vrátane jednotlivých staníc a sanitiek. Oceňujem náročnú prácu a odhodlanie našich kolegov, ktorí denne prepravujú pacientov a u nového zamestnávateľa im prajem veľa pracovných úspechov,“ uviedol riaditeľ Falck pre Strednú a Východnú Európu Lars Tue Toftild.

Pre zamestnancov DZS sa prechodom na novú spoločnosť nič nemení, ostanú im rovnaké pracovné podmienky, aké mali vo Falck, vysvetľuje Načiniaková. „Pre Falck je prioritou zabezpečiť pre zamestnancov čo najlepšie pracovné podmienky,“ podotkol Toftild. Predseda predstavenstva ZZS Ernest Caban je rád, že sa s novým vedením dohodli na prevzatí spoločnosti.

Viac o téme: SanitkyPrevádzkovateľSlovenskoFalckZáchranná zdravotná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu