Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Akcia NAKA: Zsuzsová, Szabó a Andruskó obvinení z nedovoleného ozbrojovania, pribudli ďalšie mená

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Polícia poskytla viac informácií k akcii NAKA, po ktorej bolo obvinených päť osôb vrátane Aleny Zsuzsovej, Tomáša Szabóa a Zoltána Adruskóa, ktorí sú obvinení aj v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

Policajti národnej protizločineckej jednotky národnej kriminálnej agentúry v rámci policajnej akcie Virtuóz vykonali dodatočne dňa 26.07.2019 domové prehliadky, pri ktorých boli zaistené omamné a psychotropné látky – marihuana v množstve zodpovedajúcom 352 obvykle jednorazovým dávkam, nelegálne držaná strelná zbraň ČZ vz. 92 so strelivom v celkovom množstve 218 ks a ďalšie veci, ktoré by mohli mať súvis s majetkovou trestnou činnosťou.

Polícia zadržala a obvinila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein, SITA/Jakub Julény, Topky)

„Na základe vyhodnotenia dôkaznej situácie bolo dňa 27.06.2019 vznesené obvinenie osobe: Dávid Sz. za spáchanie zločinu Nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami podľa § 294 TZ a zločinu Nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, ich držanie a obchodovanie s nimi podľa § 172 TZ,“ informovala polícia na svojej sociálnej sieti, kde zároveň dodala, že vyšetrovateľom PZ bude spracovaný podnet na vzatie do väzby.


Súvisiace: Zsuzsová čelí ďalšiemu obvineniu: Údajný Kuciakov vrah priznal samopaly, mali byť použité na vraždu prokurátorov


Policajti v piatok medializovali informáciu o zaistení piatich osôb, ktoré obvinili zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Šlo o Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa a Zoltána Adruskóa, ktorí sú obvinení aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, a Adama H. i Dávida Sz.

Podľa portálu TV JOJ noviny.sk polícia obvinenie zakladá na dvoch zaistených samopaloch, ktoré mali byť použité na likvidáciu prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho.

Viac o téme: NAKAVirtuózAdam H.Dávid Sz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu