Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Čech čelí obvineniu z pokusu o vraždu: VIDEO V Nemecku natočili jeho šialenú jazdu

Čech čelí v Nemecku obvineniu z pokusu o vraždu kvôli predbiehaniu. Zobraziť galériu (3)
Čech čelí v Nemecku obvineniu z pokusu o vraždu kvôli predbiehaniu. (Zdroj: FB/Mr.GermanTruck)

BERLÍN/VSETÍN - Obvineniu z pokusu o vraždu kvôli predbiehaniu čelí český vodič kamiónu, ktorý v Nemecku predviedol bezohľadný manéver. Ten bol tak nebezpečný, že kolízia, ktorá vznikla, mohla mať katastrofické následky.

Český vodič kamiónu čelí v Nemecku obvineniu z pokusu o vraždu kvôli riskantnému predbiehaniu na ceste B12, uvádza tamojší denník Passauer Neue Presse.

Príslušné video, ktoré natočila palubná kamera v kabíne predchádzaného nákladného vozidla, bolo zverejnené aj na facebookovej stránke Mr.GermanTruck. Dovedna ho videlo viac ako 100 tisíc ľudí.

Čech čelí v Nemecku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Mr.GermanTruck)

Vodič vsetínskej spoločnosti Mikostar logistics už dostal výpoveď, čo potvrdil jej konateľ Miroslav Vítek.

Záznam bezohľadného manévru pochádza z 22. januára. Vodič (52) predbiehal vo chvíli, keď bola premávka v danom smere po krátkom rozšírení na dvojprúdovú opäť zúžená do jedného prúdu.

Predbiehajúci kamión sa len veľmi tesne vyhol čelnému stretu s protiidúcimi vozidlami - autobusom a následnou kolónou osobných vozidiel. Kolízia tak mohla mať tragické následky. „Vec sme už vyriešili, vodič dostal výpoveď. Viac sa k tomu nechcem vyjadrovať, je to firemná záležitosť,“ povedal Vítek.

Čech čelí v Nemecku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Mr.GermanTruck)

Miestny denník s odvolaním sa na pasovského štátneho zástupcu Waltera Feilera napísal, že vodič má byť čo najrýchlejšie zatknutý vo svojej vlasti. Je na neho vydaný európsky zatykač a až do začatia procesu by mal byť v nemeckej vyšetrovacej väzbe. Nemecké štátne zastupiteľstvo ho podľa Feilera podozrieva z "pokusu o vraždu všeobecne nebezpečnými prostriedkami".


Čítajte aj: Kamión zdemoloval historickú kaplnku: Hrôzostrašné VIDEO, starostka chce zrúcaninu zachrániť


Český policajný hovorca Vladislav Malcharczik informoval, že policajti vo Vsetíne zatiaľ nijaký oficiálny podnet nedostali. „Ak by bol vydaný európsky zatýkací rozkaz a vodič by mal bydlisko vo Vsetíne, boli by sme požiadaní o spoluprácu,“ povedal Malcharczik.

Viac o téme: NemeckoKamiónTrestManevér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu