Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Česko je opäť v pozore! Po vyčerpávajúcom pátraní po mambe ušiel ďalší had, v obchode

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, FB/Kaufland Česká republika)

ORLOVÁ - Vyzerá to tak, že naši českí susedia prekvitajú láskou k hadom. Po niekoľkodňovom pátraní po mambe zelenej, ktorá unikla majiteľke z bytu v Prahe, si odborníci na plazy zo svojho pracovného tempa ani nepoľavia. V supermarkete v meste Orlové sa totiž od utorka pravdepodobne ukrýva ďalší had. Celý objekt bol v ten deň v raňajších hodinách evakuovaný. Predajňa je do dnešného dňa zatvorená. Česi to však berú s poriadnou dávkou humoru.

Hlásenie o náleze hada bolo prijaté na tiesňovú linku v utorok 9. októbra. Supermarket je do dnešného dňa stále zatvorený.

„Milí zákazníci, veľmi sa ospravedlňujeme, ale naša predajňa v Orlové je od dnešného dopoludnia až do odvolania zatvorená. O opätovnom otvorení vás budeme ihneď informovať. Ďakujeme za pochopenie, ospravedlňujeme sa za prípadne komplikácie,“ oznámila spoločnosť Kaufland na svojej sociálnej sieti v deň nálezu.

Podľa doterajších zistení, plaza zachytil kamerový systém v predajni. Zo záznamu však nie je jasné, o aký druh ide. Ako uvádzajú české médiá, nie je známe ani to, ako sa plaz do predajne dostal. Nevylučuje sa možnosť, že do objektu pricestoval s tovarom. 

Na mieste nálezu zasahovali príslušníci mestskej polície i hasiči. Celý objekt bol evakuovaný, informoval o tom veliteľ Mestskej polície Orlová Roman Galia. 

Kaufland Česká republika
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Kaufland Česká republika)

Hovorkyňa českého Kauflandu Renata Maierl uviedla, že predajňa v Orlové na ulici Okružní (Moravskosliezsky kraj) bola ihneď po náleze zatvorená a boli vykonané bezpečnostné opatrenia. „Chceme všetkých uistiť, že bezpečnosť našich zamestnancov i zákazníkov je našou najvyššou prioritou,“ potvrdila Maierl s tým, že aktuálne prebieha intenzívne pátranie v spolupráci s Hasičským záchranným zborom. „Ďalej sme v kontakte aj s odborníkmi na plazy,“ doplnila.


Čítajte aj: ZÁBERY z odchytu mamby: Zamestnanec zoo chytal jedovatého hada holými rukami, odborník zasiahol


Ľudia však vzniknutý incident berú s humorom. „Keď Praha mambu, Orlová užovku,“ zavtipkovala Jana. „Hlavne toho hada nemačkajte!“ napísal Pavel. „Nebojte sa, Pavel, budeme nežní. V túto chvíľu nevieme, či je to had, keďže sa plaz ukryl niekde v teple. (...) Obchod zostáva zatvorený, kým zvieracieho návštevníka nenájdeme,“ reagoval na mužov komentár Kaufland.  

„To vážne veríte, že je tam had?“ pýta sa Věra. „V našej prevádzke v Orlové sme zistili prítomnosť plaza, ktorý na kamerovom zázname ako had vyzerá. Keďže si ale stihol nájsť nejaké pekné miesto, ktorých je v Kauflande mnoho, tak sme druh plaza zatiaľ neurčili. Hasičský zbor ale pátra intenzívne, takže čoskoro určite prinesieme viac informácií,“ odopovedal Kaufland.

„Koniec... Lidl v banánoch drogy, Kaufland zas hada,“ zasmiala sa Sára.

V českej metropole uplynulý týždeň uštipla smrteľne jedovatá mamba zelená svoju majiteľku. Plaz následne ušiel. Had bol nájdený po piatich dňoch na korune stromu v záhradkárskej oblasti cca 200 metrov od bytového domu.

Viac o téme: HadKaufland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu