Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Karol III. sa rozhodol porušiť dlhoročnú tradíciu: Fíha! Poriadne tým riskuje

Karol III. Zobraziť galériu (5)
Karol III. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Odvaha mu rozhodne nechýba. Počas víkendu sa v Británii uskutoční slávnosť Trooping the Colour, ktorej sa samozrejme zúčastní aj Karol III. (74). Počas nej však poruší 30-ročnú tradíciu, ktorú zaviedla Alžbeta II. a mnohí ľudia si myslia, že to nie je dobrý nápad.

Ceremoniál Trooping the Colour je každoročná oficiálna oslava narodenín britského panovníka. Počas nej sa koná prehliadka armády a tento rok sa táto slávnosť po prvýkrát uskutoční na počesť Karola III., ktorý bol v máji korunovaný.

Karol III. sa rozhodol
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Ten však počas nej poruší viac 30-ročnú tradíciu, ktorú zaviedla Alžbeta II. Tá sa totiž od roku 1986 tejto akcie zúčastňovala v koči. Počas najbližšieho víkendu sa však nový kráľ zúčastní tejto akcie zo sedla svojho koňa.

To však podľa mnohých nie je práve najlepší nápad. Počas víkendu má byť totiž na ostrovoch na miestne pomery veľmi horúce počasie - až 28°C. V posledných dňoch pritom viacero vojakov odpadlo práve kvôli vysokým teplotám počas príprav na najbližší víkend.

Ďalším problémom je aj kráľov zdravotný stav. Karol III. totiž dlhodobo bojuje s bolesťami chrbta. Tie sú podľa jeho syna - princa Harryho veľmi vážne a má neustále bolesti. Jazda na koni pritom nie je vôbec ľahká fyzická aktivita a trpí pri nej hlavne chrbát. Oslava prebehne 17. júna a zostáva dúfať, že sa Karolovi vyhnú akékoľvek zdravotné problémy. 

Karol III. sa rozhodol
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu