Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Karol III. čelí vlne KRITIKY: Kráľovná zomrela a... Vyhodil jej najlepšiu kamarátku!

Karol III. začal v paláci robiť radikálne zmeny. Zobraziť galériu (3)
Karol III. začal v paláci robiť radikálne zmeny. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Svojím rozhodnutím mnohých prekvapil. Karol III. (74) sa okamžite po svojom nástupe na trón chytil moci a avizoval, že kráľovskú rodinu čakajú viaceré zmeny. Jedna z nich sa dotkla aj jednej z najbližších osôb Alžbety II., ktorú po jej smrti nový kráľ doslova vypoklonkoval z pozemku patriacemu rodine.

Angela Kelly začala pracovať s kráľovnou Alžbetou II. v roku 1994. Jej úlohy boli v tom čase zamerané hlavne na to, čo si panovníčka oblečie a aké šperky zvolí k svojmu outfitu. Neskôr sa však jej pôsobenie rozšírilo.

Karol III. čelí vlne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Autorka Valentine Low, ktorá sa zameriava na kráľovskú rodinu, sa v jej knihe s názvom Courtiers rozpovedala aj o Kelly. „Počas posledných rokov života Alžbety II. bola jej najbližšou osobou. Jej oficiálnym titulom bola osobná asistentka, poradkyňa a kurátorka jej veličenstva. Avšak bola aj jej kamarátkou a osobou, ktorá sa o ňu starala viac, než ktokoľvek iný. Kelly dokonca priateľom hovorila, že bola v podstate jej opatrovateľka," napísala v knihe.

V minulosti bolo zvykom, že dlhoročný pracovníci kráľovskej rodiny dostali dom vo Windsor Home Park. To však nebol prípad Kelly, ktorá podľa spomínanej knihy s týmto už rátala. Opak bol však pravdou a krok Karola III. mnohí kritizujú.

Pár dní po smrti najdlhšie slúžiacej panovníčky britskej histórie jej však začalo byť jasné, že táto tradícia sa jej týkať nebude. „Po rozhovoroch jej bolo navrhnuté, že jej kráľ kúpi dom v Sheffielde, aby mohla byť bližšie jej vnúčatám. Angela nebola práve najobľúbenejšia, ale aj napriek tomu ju kráľ nechcel poslať na ulicu. Len zrejme nechcel, aby bývala vedľa neho," doplnila Low.

Karol III. čelí vlne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Jonathan Brady)

Viac o téme: Karol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu