Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Snúbenica Mareka Fašianga (23) prehovorila o svojom zdravotnom stave: RAKOVINE utiekla o chlp!

Tereza Bizíková sa nechala zaočkovať proti HPV vírusu Zobraziť galériu (2)
Tereza Bizíková sa nechala zaočkovať proti HPV vírusu (Zdroj: Instagram T.B.)

BRATISLAVA - Mladučká mamička Tereza Bizíková, tiež snúbenica herca Mareka Fašianga, v minulosti bojovala so zdravotnými problémami. Potom, čo bola nezmyselne liečená, jej lekári zistili, že má v tele život ohrozujúci vírus. Rakovine utiekla o chlp!

Tereza Bizíková v roku 2019 prišla za svojou gynekologičkou so zdravotnými problémami. Tá jej predpísala istú liečbu, veľmi často musela brať silné antibiotiká, až sa nakoniec rozhodla zmeniť doktora. Ako neskôr vyšlo najavo, snúbenica Mareka Fašianga sa liečila na zlú diagnózu. Po rôznych vyšetreniach zistila, čo jej v skutočnosti naozaj je.

Nový gynekológ jej diagnostikoval HPV vírus. „Mne to zistili na základe zle vyhodnotenej diagnózy u mojej bývalej gynekologičky, takže som bola nezmyselne liečená nejakými antibiotikami, veľmi silnými a veľmi často. Až som sa nakoniec rozhodla zmeniť gynekológa, ktorý mi povedal, že mám také a také štádium HPV vírusu, čo bol teda ten najvyšší stupeň a už potom vlastne je len rakovina,” prezradila pre Topky.sk.

S vírusom bojovala dlhé tri mesiace, až ho nakoniec úspešne porazila. Všetko bolo v poriadku a medzičasom so snúbencom stihli splodiť aj krásnu dcérku Olíviu. Avšak po 4 rokoch bez problémov sa vírus zase objavil. „No a teraz po pôrode, ako sa mi upravilo telo, tak sa to opäť zjavilo...” priznala nám. 

Tereza Bizíková a Marek Fašiang spolu s dcérkou Olíviou
Zobraziť galériu (2)
Tereza Bizíková a Marek Fašiang spolu s dcérkou Olíviou  (Zdroj: Instagram T.B.)

Rozhodla sa teda ihneď znovu podstúpiť liečbu, ktorá tentokrát trvala mesiac. „V posledný februárový deň mi doktorka zavolala z onko-gynekológie, s pozitívnou správou,” dodala Tereza. Po svojich skúsenostiach sa rozhodla dať zaočkovať a za sebou má už prvú dávku. Očkovanie opísala ako bezbolestné a momentálne je najšťastnejšia na svete, že unikla rakovine.

HPV alebo ľudský papilomavírus je infekcia prenášaná kožou alebo pohlavným stykom. Existuje mnoho typov HPV, niektoré odznejú bez liečby a iné sa zas môžu premeniť v rakovinotvorné bunky. A preto je dôležité dodržiavať preventívne prehliadky u svojho gynekológa a starať sa o svoje zdravie, čo odkazuje na záver aj samotná Tereza všetkým ženám. Svojmu telu treba venovať pozornosť!

Viac o téme: Marek FašiangTereza Bizíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu