Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Komička Salátová mala byť pôvodne herečka: Vyplnila prihlášku, ale... Prekazilo jej to vlastné telo!

Komička Simona Salátová Zobraziť galériu (2)
Komička Simona Salátová (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Najznámejšia slovenská stand-up komička Simona Salátová (28) skoro celý život baví obecenstvo svojimi premyslenými vtipmi. Vždy pôsobila dojmom, že humoristkou chcela byť odjakživa. Opak je však pravdou. Simona vyšla s pravdou von a priznala, že v minulosti chcela byť herečkou. Prekazila jej to však vlastná postava...

Sebavedomá Simona Salátová, ktorá je považovaná za najuznávanejšiu ženskú stand-up komičku, pôsobila vždy dojmom, že odjakživa presne vedela, čo chce v živote robiť. Vyzerá to však tak, že osud a jej rečové schopnosti ju priviedli k úplne inému povolaniu, než k tomu, ktoré v skutočnosti mala v úmysle robiť.

Simona prekvapila priznaním, že keď bola mladšia, snívala o tom, stať sa herečkou. Jej vzorom bola zrejme legendárna Zdena Studenková. Možno aj vďaka nej si chcela humoristka poslať po strednej škole prihlášku na Vysokú školu múzických umení. Tento plán jej však nevyšiel.

„Vedeli ste, že som chcela byť pôvodne herečka? Už som mala prihlášku na VŠMU, keď mi kamarát povedal, že dievčatá s mojím telom veľmi neberú, že zbytočne vyhodené peniaze. A ak som si v tej dobe niečo fakt nemohla dovoliť, tak vyhadzovať peniaze a sebavedomie, priznala otvorene.

Komička Salátová mala byť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Avšak, aj keď sa nevydala na hereckú cestu, neľutuje, že sa stala komičkou. „Nakoniec som komička. A je mi dobre,“ zhodnotila pozitívne. Simona vo svojich začiatkoch zahviezdila v šou Česko Slovensko má talent, kde svojim vycibreným jazykom ohúrila porotcov a divákov natoľko, že to dotiahla až do semifinále.

Nič však ešte nie je stratené. Osud jej stále do cesty môže priniesť ponuku zahrať si v nejakom filmovom počine. Sama priznala, že zvykne na herectvo myslieť. „Občas mávam návaly melanchólie, predstavy o paralelných svetoch, občas len tak posedávam sama v zafajčenej kaviarni akoby som čakala na grant a vtedy si hovorím: Mohla som sa kamarátiť so Studenkovou. Predpoklady mám,“ uzavrela.

Simona pre Topky.sk sama priznala, že by sa prijatiu hereckej úlohy nijako nebránila. „Určite by som prijala. A keď budem veľmi zúfalá, tak si to raz napíšem sama, postavu myslím,“ prezradila nám.

Viac o téme: Zdena StudenkováSimona Salátová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu