Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Legendárna Arabela hlási NÁVRAT k herectvu: Kvôli TOMUTO pred 30 rokmi ukončila kariéru... Neľutuje to!

Jana Nagyová stvárňuje kráľovnú Ľudmilu v novinke Princ Mamáčik. Zobraziť galériu (2)
Jana Nagyová stvárňuje kráľovnú Ľudmilu v novinke Princ Mamáčik. (Zdroj: Bontonfilm)

BRATISLAVA - Na Slovensku a v susednom Česku neexistuje azda nikto, kto by nepoznal legendárnu princeznú Arabelu. 10 rokov po natáčaní sa herečka Jana Nagyová (63) rozhodla zavesiť svoju kariéru na klinec. Po 30 rokoch však hlási svoj návrat. V rozhovore pre Telkáč.sk prezradila, prečo pred rokmi s herectvom skoncovala, aj to, či to nikdy neoľutovala!

Telkáč.sk: Čechov a Slovákov veľmi potešila správa, že sa po 30 rokoch opäť vraciate pred kamery. Diváci vás aktuálne môžu vidieť ako kráľovnú v novej českej rozprávke s názvom Princ mamáčik. Prezraďte, čo vás po rokoch presvedčilo opäť prijať hereckú úlohu?

Sen. Sen prekročiť hranice rozprávkovej princeznej. A byť korunovaná (bez koruny a drahokamov) na kráľovnú Ľudmilu v rozprávkovej krajine Jana Budařa.

Telkáč.sk: Režisér Jan Budař vás vraj ohľadom ponuky spolupráce kontaktoval pomerne komplikovane...

Ani nie. Zvolil cestu sociálnych sietí a vyhľadal si najmladšiu dcéru Sophie, ktorú kontaktoval s tým, že by sa rád so mnou pozhováral ohľadom jeho novej pripravovanej rozprávky Princ Mamáčik. Telkáč.sk: Ako sa vám po takom dlhom čase hralo? Ako sa vám stvárňovala kráľovná? Na kráľovské kreslá, prepych, hrady a zámky som zvyknutá... Nemusela som ani hrať. Už samotná úprava tváre (umelecká maska) a úprava vlasov, ťažké a krásne šaty, pritiahnuté korzetom hovoria o mojej prekrásnej postave, ktorú tu stvárňujem. A k tomu vznešené držanie tela s noblesou aristokrata. Kráľovná Ľudmila je starostlivá mamička, ktorá je upnutá na svojho jediného synáčika (Mamáčika). Nadovšetko ho miluje a pritom si neuvedomuje, že tento mladý muž (39-ročný) nevie, čo je život. Príbeh ako zo života. Po tých troch rokoch pauzy (pardon, 30 rokoch pauzy) som pauzu ani nevnímala.

Legendárna Arabela hlási NÁVRAT
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Bontonfilm)

Telkáč.sk: V médiách ste spomínali, že ste pred natáčaním pociťovali trému...

Trému som mávala aj v divadle. U mňa nič mimoriadne. To je taká vnútorná nervozita z predchádzajúcich napínavých dní. To viete. Dve premiéry krátko po sebe - Praha a Bratislava. Dve krajiny, dva rozličné jazyky. Dve rozličné kiná... Červený koberec a tá chvíľa pred uvedením filmu na strieborné plátno!

Telkáč.sk: Dlhé roky žijete v Nemecku. No natáčalo sa najmä na východe Česka. Ako ste riešili dochádzanie na filmovanie? A ako dlho sa natáčalo?

V zahraničí žijem už 36 rokov, s malou pauzičkou, ktorá sa konala práve v Prahe. Tu som medzičasom strávila v 90. rokoch prekrátnych 7 rokov svojho života a to bez umeleckých povinností. V prípade filmu Princ Mamáčik som na natáčanie dochádzala z Nemecka. Film sa točil v Českom raji, kde som stihla ponavštevovať vo svojom voľnom čase i priľahlé stredoveké hrady a zámky. Veľa natáčacích dní som nemala a tak všetko veľmi rýchlo ubehlo.

Telkáč.sk: 10 rokov po natáčaní Arabely ste zavesili hereckú kariéru na klinec. Môžete prezradiť, prečo ste sa vtedy tak rozhodli?

Viac sa dočítate na stránke Telkáč.sk»

Viac o téme: Jana Nagyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu